Χρήσιμα

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ Μ.Ε.: ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΣΕ



Σήμερα Πέμπτη 10/5, στις 10πμ δεκάδες εργαζόμενοι από τα πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία: Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ), Σύλλογος εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Ο ΒΥΡΩΝΑΣ», Σωματείο Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης Βορείου Ελλάδας  (ΣΕΦΙΕ), πραγματοποίησαν απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο Imperial  στην πλατεία Καραϊσκάκη  όπου η εργοδότες της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας (ΟΕΦΕ) ξαφνικά όρισε τόπο συνάντησης για διαπραγμάτευση υπογραφής νέας ΣΣΕ.

Μέσα στο ξενοδοχείου οι εκπρόσωποι της εργοδοτικής ένωσης ΟΕΦΑ  παρά το γεγονός ότι έχουν καταγγείλει την σύμβαση από 23/3/2012, εμφανίστηκαν χωρίς να έχουν γραπτό σχέδιο και προτάσεις για νέα ΣΣΕ κάνοντας φανερό ότι δεν ενδιαφέρονται για υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας και  δήλωσαν ότι κάλεσαν την συνάντηση για «διερευνητικούς σκοπούς». Οι εκπρόσωποι  των παραπάνω εργατικών πρωτοβάθμιων σωματείων και της  Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) διαμήνυσαν στους εκπροσώπους της εργοδοτικής ένωση ότι δεν δέχονται καμία δυσμενή μεταβολή των όρων εργασίας τους, ζήτησαν αυξήσεις και κατήγγειλαν με τον πιο έντονο τρόπο την παρελκυστική στάση τους και απαίτησαν:  1) Να ανακαλέσει η εργοδοτική πλευρά τις καταγγελίες των ΣΣΕ του ν. Αττικής και της Πανελλαδικής, ώστε να παραμείνουν σε ισχύ και 2) Να παραδώσουν οι εργοδότες γραπτώς Σχέδιο Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αφού οι ίδιοι είχαν καταγγείλει την μέχρι τώρα ισχύουσα ΣΣΕ.

Οι εργοδότες επιφυλάχτηκαν να απαντήσουν στα παραπάνω αιτήματα και αρνήθηκαν να δεσμευτούν επί τόπου για τον χρόνο καθορισμού νέας συνάντησης.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ
ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου