Χρήσιμα

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

17/5: ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΣΤΑ ΚΞΓ



Στις 17 Μαΐου 2012 εκδικάζονται οι δύο cope paste προσφυγές  της εργοδοτικής ένωσης «Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών»-Europalso, oδός Ακαδημίας 98-100 και του αυτοαποκαλούμενου «Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Ν. Αττικής», οδός Κρατίνου 2,  κατά του ιστορικού εργατικού σωματείου, Σύλλογος Εργαζομένων στην  Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής-Βύρωνας, Εργατικό Κέντρο Αθήνας, οδός Γ' Σεπτεμβρίου 48Β.
Η παραπάνω μαύρη σύμπραξη ζητά από την επιτροπή του άρθρου 15 του Ν. 1264/1982 να αναγνωριστεί το ψευδοσωματείο  «Σύλλογος Εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Ν. Αττικής" ως το πλέον αντιπροσωπευτικό και αρμόδιο για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με τις εργοδοτικές οργανώσεις για το έτος 2012 και να διαταχθεί αναστολή διαπραγματεύσεων  με το ιστορικό εργατικό σωματείο του ΒΥΡΩΝΑ.
Η εργοδοσία και ο "άλλος της εαυτός" κάνουν τα πάντα προκειμένου να "νομιμοποιήσουν"  την λεηλασίας των μισθών των εργαζόμενων  και  τη παρασύμβαση που έχουν υπογράψει μεταξύ τους  για τα κέντρα ξένων γλωσσών του νομού Αττικής. Οι «συμβάσεις» αυτές  καταργούν επιδόματα, όπως μεταπτυχιακό και διδακτορικό. Υπερδιπλασιάζουν την προϋπηρεσία για την καταβολή του επιδόματος πολυετίας, μην αναγνωρίζοντας την πραγματικότητα των 8-9 μηνιαίων συμβάσεων από έτος σε έτος. Καταργούν ημέρες διακοπών και αργίας εορτών Πάσχα και Χριστουγέννων, όπως ορίζει η εκπαιδευτική νομοθεσία, και την από δεκαετίες πληρωμή τους. Καταργούν ρυθμίσεις που προστατεύουν στοιχειωδώς τη μητρότητα και την εγκυμοσύνη. Συνολικά μειώνουν τις αποδοχές των καθηγητών σε ποσοστό που φτάνει το 50% έναντι της Διαιτητικής Απόφασης 5/2011 και σχετικές προηγούμενες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και Δ.Α. για τους καθηγητές κέντρων (φροντιστηρίων) ξένων γλωσσών όλης της χώρας.
Οι προσφυγές της εργοδοσίας και των ανθρώπων της δια μέσου ΠΑΣΟΚικής νομικής καθοδήγησης, έρχονται ως συνέχεια της βιομηχανίας αγωγών που ήδη  έχουν καταθέσει ενάντια στο εργατικό σωματείο του ΒΥΡΩΝΑ.  Η μαύρη σύμπραξη, που έχει ξεσηκώσει το σύνολο των ιδιωτικών εκπαιδετυτικών, έχει την απαίτηση να παρεμβαίνει στις εσωτερικές διαδικασίες του εργατικού σωματείου του ΒΥΡΩΝΑ, να ακυρωθούν οι αποφάσεις της εκλογικής γενικής συνέλευσης και τα αποτέλεσμα των εκλογών του που το καθιστούν αυτομάτως ως την πιο αντιπροσωπευτική συνδικαλιστική οργάνωση στο πεδίο ισχύος της συλλογικής σύμβασης εργασίας.
Πίσω από τις παραπάνω ενέργειες είναι φανερό ότι κρύβονται οι προσπάθειες της ηγεσίας του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Συνδέσμου να σταματήσουν την διαδικασία υπογραφής γνήσιας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τα ξενόγλωσσα φροντιστήρια που ο ΒΥΡΩΝΑΣ έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Μάρτιο. Η εργοδοτική ηγεσία με όπλο την τρομοκρατία θέλει να μετατρέψει τους χώρους εργασίας σε εργασιακά κάτεργα στα πρότυπα της πρόσφατης προσταγής «εγέρθητι».  
Το εργατικό κίνημα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών  θα σταματήσει τη μαύρη σύμπραξη στα ξενόγλωσσα φροντιστήρια και τη δράση των "κίτρινων" σωματείων που ελέγχονται από τους εργοδότες και που, πλέον, καταφεύγουν σε ολισθηρές και σκοτεινές μεθόδους για να εξουδετερώσουν όσους αντιτίθενται στα άνομα σχέδια τους.
Σχετικά δημοσιεύματα εφημερίδων και ψηφίσματα:
ΟΙΕΛΕ: Ψήφισμα  
ΣΕΦΚ: Ψήφισμα 
ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΟΛΩΝΟΥ-ΣΕΠΟΛΙΩΝ-ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΛΑΤΩΝΟΣ: Ψήφισμα
ΑΥΓΗ: Οι γνωστές διαστάσεις του εργοδότη .
ΕΠΟΧΗ: Απείλησαν συνδικαλιστές με απολύσεις 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου