Χρήσιμα

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΧΟΛΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥΧΩΝ

Οι σχολάρχες των ιδιωτικών σχολείων, οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων (κέντρων) ξένων γλωσσών και μέσης εκπαίδευσης με σύμμαχο το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης-τρόικας και τον διαπλεκόμενο νέο υπουργό Παιδείας κ. Γεώργιο Μπαμπινιώτη, έχουν εξαπολύσει ολομέτωπο πόλεμο εναντίον των εργαζόμενων εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού τους έργου.

Λίγες μέρες πριν την επίσημη προκήρυξη των πολιτικών εκλογών και μερικές μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο νέος υπουργός Παιδείας κατέθεσε την Πέμπτη (22/3/2012) προσθήκη-τροπολογία σε άσχετο με την εκπαίδευση σχέδιο νόμου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκειμένου να ικανοποιήσει τους σχολάρχες των ιδιωτικών σχολείων. Σύμφωνα με την τροπολογία οι απολύσεις ιδιωτικών εκπαιδευτικών "αυτοματοποιούνται" αφού τα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ) θα ελέγχουν πλέον μόνο το τυπικό μέρος ενδεχομένων απολύσεων ιδιωτικών εκπαιδευτικών και όχι το ουσιαστικό, δηλαδή την καταχρηστικότητά τους (εκδικητικές απολύσεις για συνδικαλιστική δράση, οικονομικές ή άλλες διαφορές) για την οποία θα αποφαίνονται αποκλειστικά τα δικαστήρια.

Ανάμεσα στο σύνολο των εργοδοτών που εξυπηρετεί η σκανδαλώδης τροπολογία του υπουργού Παιδείας βρίσκονται η ιδιοκτησία των Αρσακείων Σχολείων, Φιλοεκπαιδευτική Εταιρεία της οποίας ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης είναι πρόεδρος της και το Ελληνοαμερικάνικο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα που έχει για πρόεδρο τον Αλέξανδρο Σαμαρά, αδελφό του σημερινού προέδρου της Ν.Δ. και διοικεί το Κολλέγιο Αθηνών.

Επίσης με την τροπολογία παρέχεται η δυνατότητα στους σχολάρχες να νοικιάζουν τις εγκαταστάσεις τους για «πολιτιστικούς, επιμορφωτικούς, ψυχαγωγικούς και αθλητικούς σκοπούς εφόσον συμπλέουν με τη φύση του χώρου ως σχολείου, χωρίς να παρεμποδίζεται η παροχή υπηρεσιών γενικής εκπαίδευσης».

Επιπλέον, διατηρώντας την προϋπόθεση της διδασκαλίας μίας ξένης γλώσσας, δίνεται η δυνατότητα σε κάθε ιδιωτικό σχολείο να καθορίζει ελεύθερα ποιές και πόσες ξένες γλώσσες θα διδάσκονται. Η προτεινόμενη διάταξη αμβλύνει περαιτέρω τις ταξικές διακρίσεις ανάμεσα στην δημόσια και στην ιδιωτική εκπαίδευση. Η Ενωτική Πρωτοβουλία Καθηγητών ξένων γλωσσών με αφορμή την κατάργηση-περιορισμό της διδασκαλίας των ξένων γλωσσών στην δημόσια εκπαίδευση (6/2011) έχει καταγγείλει την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείο Παιδείας ως "σπόνσορα" ιδιωτικών συμφερόντων.

Όσο αναφορά το ζήτημα της χορήγησης της επάρκειας διδασκαλίας ξένης γλώσσας, η προτεινόμενη τροπολογία θεσπίζει κριτήρια και προβλέπει την έκδοση σχετικής κανονιστικής πράξης (υπουργική απόφαση). Επί λέξει αναφέρει: «Στην παράγραφος 4 του άρθρου 70 του Α.Ν. 2525/1940 (ΦΕΚ Α' 287) προστίθεται το ακόλουθο εδάφιο: «Με απόφαση του, Ο Υπουργός Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων δύναται να διατυπώνει κριτήρια χορήγησης επάρκειας διδασκαλίας ξένων γλωσσών, ανανεούμενα ανά τριετία».

Διαβάστε Εδώ το κείμενο με όλες τις ρυθμίσεις της προτεινόμενης προσθήκης-τροπολογίας που εγκαθιδρύει τον άκρατο φιλελευθερισμό σε όλο πλέον το φάσμα της ιδιωτικής εκπαίδευσης και η οποία πρέπει άμεσα να αποσυρθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου