Χρήσιμα

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

ΜΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΜΕΝΟΙ

Aθήνα, 3 Φεβρουαρίου 2012

Στις 17 Ιανουαρίου 2012, έναν μήνα μετά το πέρας των εκλογών στο Σύλλογο Εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση Ν. Αττικής «ο Βύρων», κατατέθηκαν εναντίον του συλλόγου ταυτοχρόνως δύο αγωγές με παρεμφερές αντικείμενο. Στη μία στρέφονται εναντίον του σωματείου πέντε (5) άτομα, που απαίτησαν και έγιναν μέλη του συλλόγου κατά τη διάρκεια της τελευταίας μέρας των αρχαιρεσιών (όσοι ακριβώς χρειάζονταν βάσει του νόμου προκειμένου να υποβάλουν προσφυγή και να πολεμήσουν το σωματείο μας και τους σκοπούς του!), με αίτημα την ακύρωση των αποφάσεων της εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης, των αρχαιρεσιών και των εξ αυτών ψηφισθέντων οργάνων, η δε άλλη από την εργοδοτική οργάνωση με την επωνυμία Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών με (παρεμφερές και κατ’ ελάχιστα διαφοροποιημένο) αιτιολογικό που αναφέρεται στα σχετικά κείμενα.

Η εργοδοσία και οι άνθρωποί της με την δικαιολογία ότι δεν εξασφαλίζεται η γνησιότητα των διαδικασιών και έχοντας στα χέρια τους λίστες εργαζομένων, επιδιώκει να θέσει σε δικαστική ομηρεία το σωματείο μας και να εμποδίσει οποιαδήποτε γνήσια διαδικασία υπογραφής Σ.Σ.Ε.

Οι αγωγές αυτές δεν μας εκπλήσσουν. Η επίθεση της εργοδοσίας ήταν αναμενόμενη από την επομένη ημέρα των εκλογών όταν κατέστη σαφές ότι ο σύλλογός μας διαθέτει πλέον την αντιπροσωπευτικότητα στον κλάδο και κινδυνεύει έτσι η ισχύς της «συλλογικής» σύμβασης εργασίας που ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών-Europalso έχει υπογράψει με εργαζόμενους και συγγενείς αυτών από φροντιστήρια-μέλη του, που έστησαν Σωματείο εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών νομού Αττικής, πριν μερικά χρόνια, τη γνωστή σε όλους παρασύμβαση που μειώνει τις αποδοχές των καθηγητών ξένων γλωσσών στα ξενόγλωσσα φροντιστήρια της Αττικής έναντι της Δ.Α. 5/2011 που ισχύει σε όλη τη χώρα σε ποσοστό πάνω από 50%, επιβάλλει αποκλειστικά ωρομίσθια απασχόληση, καταργεί τριετίες, αργίες, επιδόματα και υποβαθμίζει το επάγγελμα του καθηγητή και η οποία ισχύει έως σήμερα στην Αττική.

Τις αναμέναμε ίσως και από πιο πριν όταν εκπρόσωποι του Εuropalso με την αρωγή της αστυνομίας και εργαζομένων ιδιωτικής εταιρείας σεκιούριτι μας έδιωχνε από τους δημόσιους χώρους ανοικτών εκδηλώσεων που αφορούσαν τον κλάδο μας ή/και μας οδηγούσαν στο τμήμα επειδή μοιράζαμε ενημερωτικό υλικό στους συναδέλφους που προσέρχονταν για να παρακολουθήσουν αυτές τις εκδηλώσεις.

Οι αγωγές, λοιπόν, μάλλον άργησαν.

Γιατί τώρα που ήρθαν ολόκληρος ο εκπαιδευτικός κόσμος γνωρίζει την αλήθεια για την εργοδοτική ηγεσία του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών- Europalso,
Γιατί τώρα που ήρθαν όλοι οι σύλλογοι και οι ενώσεις ξένων γλωσσών γνωρίζουν την αλήθεια για το συνδικαλιστικό πραξικόπημα στα κέντρα ξένων γλωσσών και την προσπάθεια μετατροπής των εργαζομένων σε άβουλα υποζύγια.
Γιατί τώρα που ήρθαν όλος ο κόσμος της εργασίας βάλλεται και δίνει αγωνιστικό παρόν διατρανώνοντας ένα μεγάλο


ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, μέχρι εδώ ήταν.


ΜΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

ΜΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΝΤΕΣ

ΛΟΙΔΟΡΟΥΝ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΑΣ ΕΚΕΙΝΟΙ
ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΞΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

ΜΑΣ ΔΙΩΚΟΥΝ ΝΟΜΙΚΑ ΕΚΕΙΝΟΙ
ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ

ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΠΩΣ ΝΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΟΥΜΕ ΕΚΕΙΝΟΙ
ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ



Οι αγωγές εκδικάζονται στις 5 Απριλίου 2012 (των 5) και στις 10 Μαίου 2012 της εργοδοτικής ηγεσίας από το μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Να είμαστε όλοι οι συνάδελφοι εκεί μαζί και ενωμένοι ενάντια στην προσπάθεια φίμωσής μας, όλοι οι εργαζόμενοι μαζί και ενωμένοι ενάντια στην καταπάτηση των δικαιωμάτων μας, όλοι μαζί και ενωμένοι ενάντια στην επίθεση της εργοδοσία. Να δυναμώσουμε ακόμα περισσότερο το σωματείο μας. Να βάλουμε τέρμα στις αήθεις μεθοδεύσεις.

* Η παραπάνω καταγγελία κατατέθηκε στην σημερινή ΓΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής "Ο ΒΥΡΩΝ".

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ καθηγητών ξένων γλωσσών
enotiki.vyronas@gmail.com enotikiprotovoulavyronas.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου