Χρήσιμα

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΓΣ ΤΗΣ 5/2

Με μεγάλη απαρτία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 5/2 η επαναληπτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «Ο ΒΥΡΩΝ» με θέματα την απεργία που καλούσε το ΠΑΜΕ για τις 9/2, την επίθεση της ηγεσίας των εργοδοτών του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών-EUROPALSO κατά του σωματείου και το ζήτημα της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του κλάδου.

Ηχηρό όχι από την ΑΣΚ-ΠΑΜΕ σε πρόταση για κλαδική απεργία

Η πλειοψηφούσα παράταξη του συλλόγου, ΑΣΚ-ΠΑΜΕ, άλλαξε πλεύση, μεταφέροντας την απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ (3/2), πρότεινε για τις 9/2 συμμετοχή σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στο Πεδίο του Άρεως, στις 5:30 μμ, ενάντια στην νέα δανειακή σύμβαση του μαύρου μετώπου και συμμετοχή σε ενδεχόμενη Γενική Απεργία στα τέλη του Φεβρουαρίου.

Η Ενωτική Πρωτοβουλία με δεδομένη την επίθεση της εργοδοσίας με αγωγές κατά του σωματείου μας, τις μεσαιωνικές εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στα κέντρα ξένων γλωσσών, την προσπάθεια εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου στα ιδιωτικά σχολεία και τις περικοπές μισθών και δικαιωμάτων, πρότεινε στην ΓΣ να αποφασίσει, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, για πραγματοποίηση 24ωρης κλαδικής απεργίας στις 9/2 και υιοθέτησε την εισήγηση της πλειοψηφίας για συλλαλητήριο την ίδια μέρα το απόγευμα και φυσικά για Γενική Απεργία στα τέλη Φλεβάρη.

Οι "ταξικές" δυνάμεις της ΑΣΚ-ΠΑΜΕ που κατά τ' άλλα δεν χάνουν την ευκαιρία στις ανακοινώσεις τους να αποδοκιμάζουν κάθε σωματείο ή συλλογικότητα της ιδιωτικής εκπαίδευσης που δεν συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, εισηγήθηκαν στην ΓΣ να καταψηφιστεί η πρόταση για κλαδική απεργία στις 9/2.

Η επίθεση της εργοδοσίας

Αναφορικά με την επίθεση της εργοδοσίας η ΕΝΠΡΩ πρότεινε να κινηθούν οι διαδικασίες και να τεθεί το ερώτημα της οριστικής διαγραφής της ομάδας των πέντε (5) ατόμων που αφού απαίτησαν και γράφτηκαν στο σωματείο κατά την τελευταία μέρα των αρχαιρεσιών (18/12/2011) στην συνέχεια και ταυτόχρονα με την εργοδοσία (17/1) υπέβαλαν αγωγές, του ίδιου ουσιαστικά περιεχομένου, ενάντια στο σωματείο. Επιπλέον, προτάθηκαν κείμενα, τρόποι αντιμετώπισης της εργοδοτικής επίθεσης και συγκεκριμένες δράσεις για το επόμενο διάστημα.

Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Αναφορικά με τις ΣΣΕ η Ενωτική Πρωτοβουλία πρότεινε για μια ακόμα φορά την προσχώρηση στην Δ.Α. 11/2011 που ισχύει σε όλη τη χώρα και εξασφαλίζει αυτή τη στιγμή στο ελάχιστο τις κατακτήσεις του κλάδου, την καταγγελία της «μαϊμού» ΣΣΕ που μειώνει σε ποσοστό πάνω από 50% τις απολαβές των καθηγητών στα ξενόγλωσσα φροντιστήρια έναντι της παραπάνω Διαιτητικής Απόφασης και την εκκίνηση διαπραγματεύσεων για υπογραφή νέας κλαδικής ΣΣΕ -όσο υπάρχουν ακόμα ΣΣΕ-αποκλειστικά για τα κέντρα ξένων γλωσσών σύμφωνα με τις ανάγκες των εργαζομένων και το σχέδιο που έχει υποβάλει εγκαίρως. Η ΑΣΚ-ΠΑΜΕ μάλλον αγνοώντας το αντεργατικό πλαίσιο και διακινδυνεύοντας να προκαλέσει νέο ρήγμα ανάμεσα σε εργαζόμενους και πρωτοβάθμια σωματεία που υπογράφοντας και υπερασπίζοντας ΣΣΕ καλύπτουν ήδη και προστατεύουν εργατικά συμφέροντα σε εργασιακούς χώρους της ιδιωτικής εκπαίδευσης του ν. Αττικής (φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης κλπ), επέμεινε, βάσει του σχεδίου ΣΣΕ που είχε καταθέσει στην ΓΣ την 16η/1/2011 (βλέπε: Πολιτικό-συνδικαλιστικά παιχνίδια ή ταξική πάλη;), να προχωρήσει σε διαδικασία διαπραγματεύσεων για κατάρτιση συλλογικής σύμβασης εργασίας με εργοδοτικές οργανώσεις όλης της ιδιωτικής εκπαίδευσης και να τις καλέσει σε συζήτηση στις 18/2.

To νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά

Ενώ τα εργασιακά ζητήματα "βασανίζουν" ολόκληρο τον κλάδο, η πλειοψηφούσα παράταξη, επιπλέον και σύμφωνα και με την από 27/1 ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, έθεσε το ζήτημα του υπό συζήτηση νομοσχεδίου «κώδικας ναρκωτικών» και με πρότασή της ζήτησε από την ΓΣ να το καταδικάσει ζητώντας την απόσυρσή του.


Αθήνα, 6/2/2012.
Το παραπάνω κείμενο γράφτηκε λίγο πριν γίνει γνωστή η χθεσινή ανακοίνωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που καλούσε για την πραγματοποίηση της σημερινής (7/2) Γενικής Απεργίας.

Η ΓΣΕΕ μετά τις μαζικές συγκεντρώσεις και την Γενική Απεργία, κάτω από την πίεση του κόσμου, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι την προσεχή Πέμπτη θα συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή της προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση της Συνομοσπονδίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου