Χρήσιμα

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΑΕ


Σήμερα, Σάββατο 22/1, η Ενωτική Πρωτοβουλία καθηγητών ξένων γλωσσών του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «Ο ΒΥΡΩΝ», συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις της σε χώρους όπου συγκεντρώνονται συνάδελφοι, έκανε παρέμβαση στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση (Μασσαλίας 22) όπου διεξαγόταν η ημερίδα «Hi - Tech, Bye Teacher?» που διοργάνωσε το Quality in Language Services (QLS).

Μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας είχαν την ευκαιρία να κουβεντιάσουν για εργασιακά και εκπαιδευτικά ζητήματα με πολλούς συναδέλφους του κλάδου και να μοιράσουν έξω από το κτίριο της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης το παρακάτω ενημερωτικό υλικό.


ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜE Ο,ΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ


Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Είναι γνωστό ότι ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών-EUROPALSO μαζί με τον άλλο του εαυτό, το ψευδοσωματείο εργαζομένων (συγγενών της εργοδοσίας) στα κέντρα ξένων γλωσσών ν. Αττικής, παρέα με τους εργοδότες των ξενόγλωσσων φροντιστηρίων του ΟΜΗΡΟΥ βάλουν ενάντια στην αξιοπρέπεια όλων μας.

Προσπαθούν να επιβάλουν απάνθρωπες «μαϊμού» συλλογικές συμβάσεις εργασίας ώστε να μειώσουν απροκάλυπτα στο νομό Αττικής το ήδη πενιχρό κατώτατο ωρομίσθιο και τις αποδοχές μας εν γένει σε ποσοστό που ξεπερνάει το 50% σε σχέση με τις ισχύουσες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τις παραδεκτές Διαιτητικές Αποφάσεις που εφαρμόζονται στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών όλης της χώρας (Δ.Α. 5/2011). Επιχειρούν δε να επιβάλουν βασικές ωρομίσθιες αποδοχές επιπέδου Κίνας, να ακυρώνουν απολαβές που αντιστοιχούν σε μηνιαίο μισθό και πλήρη ασφάλιση, να καταργήσουν τα επιδόματα ειδικών επαγγελματικών προσόντων, όπως μεταπτυχιακό και διδακτορικό, να υπερδιπλασιάσουν την προϋπηρεσία για την καταβολή του επιδόματος πολυετίας, να καταργήσουν την από δεκαετίες κατοχυρωμένη πληρωμή για τις αργίες και τις μέρες διακοπών Χριστουγέννων και Πάσχα, να άρουν ρυθμίσεις που προστατεύουν στοιχειωδώς τη μητρότητα και την εγκυμοσύνη και να απολύουν ελεύθερα. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις της ανασφάλιστης εργασίας και παράνομης παρακράτησης της νόμιμης αμοιβής ακόμα και για το δεκάλεπτο εκπαιδευτικό διάλειμμα.

Η οικονομική κρίση, αλλά κυρίως ο αντιεκπαιδευτικός ρόλος της εργοδοσίας είναι αρνητικοί παράγοντες στην σχολική καθημερινότητα εκπαιδευτικών και μαθητών και επιβαρυντικοί για κάθε σοβαρή προσπάθεια εκπαιδευτικού έργου. Γνωστοί έμποροι της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης έφεραν το μνημόνιο στην ιδιωτική εκπαίδευση πριν ακόμα την έλευση της τρόικας στην χώρα μας με απαράδεκτες μεθοδεύσεις που αποτέλεσαν πρόβα τζενεράλε για όλους τους εργαζόμενους. Πίσω από τα εκπαιδευτικά σεμινάρια με τις πολλές υποσχέσεις, τα δυσθεώρητα ποσά για διαφημίσεις με φωτογραφίες χαρούμενων μαθητών και εκπαιδευτικών κρύβονται συνήθως μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον εργασίας δεν είναι κωμικοτραγικό να αναζητά κάποιος τον «hi tech teacher»;

Για να υπερασπίσουμε την αξιοπρέπειά μας, το εκπαιδευτικό έργο και τους μαθητές μας, ένωσε τη δική σου φωνή με τη δική μας!

Ο συλλογικός αγώνας αποτελεί το καλύτερο μάθημα για τους μαθητές μας και όπλο κατά του φόβου, της εργοδοτικής τρομοκρατίας, της απάθειας και της μοιρολατρίας.Πλαισίωσε την προσπάθεια την Ενωτικής Πρωτοβουλίας καθηγητών ξένων γλωσσών, γράψου στο Σύλλογο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής-«Βύρωνας», οδός Γ' Σεπτεμβρίου 48 Β και Μάρνη, κτίριο Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ).


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου