Χρήσιμα

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012
Παναττική απεργία

Συμμετέχουμε στην Παννατική απεργία και στα συλλαλητήρια της 17ης Γενάρη. Διαδηλώνουμε μαζί με τους χαλυβουργούς.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους εργαζόμενους σε κάθε επιχείρηση που δέχονται ύπουλη επίθεση από την εργοδοσία, όπως του καναλιού Alter, της Ελευθεροτυπίας, της Alex Pak, του Νοtos Galelerys, της Gerolymatoς Cosmetics, της Newsphone, της Λουκίσσας, της Αλουμινέξ, του ξενοδοχείου Ρουαγιάλ, της Κωνσταντάντος, της ΣΕΒΙΣΕ κ.α.

Υπερασπιζόμαστε τις Σ.Σ.Ε. και τις κατακτήσεις μας.
Απαιτούμε πραγματικές αυξήσεις. Μόνιμη και σταθερή 35ωρη εργασία την βδομάδα για όλους, με μισθούς ανάλογους των αναγκών μας. Απαγόρευση των απολύσεων. Δραστική μείωση των ορίων συνταξιοδότησης. Επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις για ολόκληρη την περίοδο ανεργίας και όχι φιλοδωρήματα. Δωρεάν και αποκλειστικά δημόσια Παιδεία και Υγεία.

Την κρίση να την πληρώσουν το Κεφάλαιο και οι καπιταλιστές. Ή εμείς ή αυτοί. Παλεύουμε για μια κοινωνία όπου «η ελεύθερη ανάπτυξη του καθενός είναι η προϋπόθεση για την ελεύθερη ανάπτυξη όλων».

Καταγγέλουμε τις «ισχύουσες» στην Αττική «μαϊμού» ΣΣΕ που υπαγορεύουν εργοδοτικά συμφέροντα στα ξενόγλωσσα φροντιστήρια της Αττικής. Αυτές οι συμβάσεις μειώνουν τις αποδοχές μας σε ποσοστό πάνω από 50% έναντι της Δ.Α 5/2011. Για το τρέχον έτος καθορίζουν ωρομίσθιο 8,60 € και για το 2013 8,75 € μεικτά, καταργούν τον μηνιαίο μισθό, την αμοιβή για τις ημέρες διακοπών Χριστουγέννων και Πάσχα, τις τριετίες (για αυτούς τριετία νοείται αριθμός 900 ενσήμων!), τα επαγγελματικά προσόντα, ευνοούν τις απολύσεις.

Συγκεκριμένα καταγγέλλουμε τις «μαϊμού» ΣΣΕ που συνάπτει το «κίτρινο» σωματείο εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών ν. Αττικής με α) τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (Π.Κ Υπ. Εργασίας 17/4.8.2010) και β) τους ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων του ΟΜΗΡΟΥ (Π.Κ. Υπ. Εργασίας. 24/14.9.2010).

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Όλοι μαζί να υπερασπιστούμε εμπράκτως τον κλάδο μας και τις ΣΣΕ.
Η ευθύνη είναι μεγάλη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου