Χρήσιμα

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ!

Με αυτά τα λόγια σηματοδοτήθηκε η άκαρπη σημερινή τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας μεταξύ της εργοδοσίας της Ελληνικής Χαλυβουργίας, των εργαζομένων και του υφυπουργού Γιάννη Κουτσούκου.

Η εργοδοσία εμφανίστηκε ανυποχώρητη και χωρίς καμιά πρόταση στο αίτημα των εργαζομένων που συνεχίζουν την απεργία τους για 65η μέρα, για επαναπρόσληψη των 50 απολυμένων συναδέλφων τους και την ανάκληση της μείωσης των μισθών.

Οι εργαζόμενοι δια του στόματος του προέδρου του σωματείου τους Γιώργου Σιφωνιού διαμήνυσαν ότι θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους και κάλεσαν σε συμμετοχή στην παναττική απεργία στις 17 Γενάρη. Αύριο προχωρούν σε Γενική Συνέλευση ενώ αμέσως μετά αντιπροσωπεία του σωματείου θα φύγει για τον Βόλο για να οργανωθεί και στο εκεί εργοστάσιο ο αγώνας. Οι εργαζόμενοι επιπλέον κατήγγειλαν τις θέσεις του Υπουργείου περί νομιμότητας των απολύσεων και την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Η Ενωτική Πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευσης ν. Αττικής «Βύρωνας» δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη της στους απεργούς συμμετείχε στην συγκέντρωση έξω από το κτίριο του υπουργείου Εργασίας και έστειλε μήνυμα συμπαράστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου