Χρήσιμα

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΣ ΤΗΣ 15ης ΓΕΝΑΡΗ

Ξεκίνησε ως συζήτηση αλλά τελικά συγκροτήθηκε το σώμα σε συνέλευση - μετά την προσέλευση του απαραίτητου αριθμού μελών προκειμένου να υπάρχει η καταστατική απαρτία - χθες (15/1) στην πρώτη, μετά τις πρόσφατες εκλογές Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής - "O ΒΥΡΩΝ". Η Ενωτική Πρωτοβουλία καθηγητών ξένων γλωσσών θέλοντας να συμβάλει στην υπεράσπιση του κλάδου, των κλαδικών ΣΣΕ, του αγώνα των χαλυβουργών, των συναδέλφων σε άλλες επιχειρήσεις που η εργοδοσία τούς έχει βάλει στο στόχαστρο αλλά και στην αντίσταση όλων των εργαζομένων γενικότερα απέναντι στην ανελέητη επίθεση του κεφαλαίου, δεν έμεινε στα λόγια.

Μοίρασε στο προεδρείο και στα μέλη της ΓΣ το αγωνιστικό πλαίσιο δράσης με τίτλο "ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΟΛΥΜΟΡΦΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ" αλλά και άλλες συγκεκριμένες κωδικοποιημένες προτάσεις πάνω στα οποία ζήτησε να τοποθετηθεί η πλειοψηφούσα παράταξη της ΑΣΚ-ΠΑΜΕ και τα μέλη της ΓΣ. Τα μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας ανέλυσαν σημείο προς σημείο τις προτάσεις, τις αιτιολόγησαν πλήρως και ενημέρωσαν την συνέλευση για τον χρονικό περιορισμό της επιδότησης της ανεργίας με βάση τον κατάπτυστο νόμο 3986/2011 προκειμένου να ληφθούν αγωνιστικές δράσεις.

Η ΑΣΚ-ΠΑΜΕ προτεiνε, για μια ακόμα φορά, την καταψήφιση των παραπάνω αγωνιστικών προτάσεων. Τα μέλη της πλειοψηφίας για να δικαιολογήσουν την άρνηση στις προτάσεις της Ενωτικής Πρωτοβουλίας για προσχώρηση του συλλόγου στην Δ.Α. 5/2011, για άμεση καταγγελία των εργοδοτικών συμβάσεων με την ταυτόχρονη εκκίνηση διαδικασίας υπογραφής ΣΣΕ από το σωματείο μας και του καλέσματος σε συλλογική δράση όλων των σωματείων της ιδιωτικής εκπαίδευσης στο ΕΚΑ, θεωρούν ότι πρωταρχικό ζήτημα δεν είναι η ύπαρξη, η υπεράσπιση και η υπογραφή γνήσιων ΣΣΕ αλλά η εφαρμογή τους (πώς θα εφαρμόσεις άραγε κάτι όταν δεν το έχεις;) και επαναλαμβάνουν με θρησκευτική ευλάβεια την συσπείρωση κάτω από τις εντολές του ΠΑΜΕ. Βέβαια λησμονούν ότι από την στιγμή που το σωματείο μας εντάχθηκε στο ΠΑΜΕ ακολουθώντας την τακτική της υπονόμευσης άλλων πρωτοβάθμιων σωματείων της ιδιωτικής εκπαίδευσης και υπερκάλυψης της δράσης τους, οδηγήθηκε στην λογική της απομόνωσης και της περιχαράκωσης καθώς μάλιστα έχει υποστεί από την εργοδοσία την μια ήττα μετά την άλλη αφαιρώντας του για πολλά χρόνια ακόμα και την δυνατότητα να υπογράφει ΣΣΕ. Η Ενωτική Πρωτοβουλία κατέθεσε στο Προεδρείο της ΓΣ σχέδιο Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τα κέντρα ξένων γλωσσών, το ιστορικό των εργοδοτικών συμβάσεων, εκείνων που υπέγραφε κάποτε η ΟΙΕΛΕ "για λογαριασμό του ΒΥΡΩΝΑ" (βλέπε ανακοίνωση του σωματείου για το α.ε. 2008/2009, συγκριτικούς πίνακες και άλλα χρήσιμα στοιχεία.

Επιπλέον, η Ενωτική Πρωτοβουλία έθεσε το ζήτημα του απολυμένου πρόεδρου του Συλλόγου μας -ζήτημα που ουδόλως δεν αναφέρθηκε στην εισήγηση της ΑΣΚ-ΠΑΜΕ(!) - καταθέτοντας σχετική πρόταση αλληλεγγύης. Αμέσως μετά και η ΑΣΚ προσέτρεξε (!) στην κατάθεση ανάλογης πρότασης και ουσιαστικά ιδίου περιεχομένου.
Μπροστά στην επαπειλούμενη διπλή ψηφοφορία η ΕΝΠΡΩ απαίτησε τον συγκερασμό των δύο προτάσεων.

Η περιχαρακωμένη πλειοψηφία της ΓΣ έκανε αποδεκτή την προφορική εισήγηση του Προέδρου του σωματείου. Δυστυχώς για μια ακόμα φορά δεν μοιράστηκε και δεν κατατέθηκε στα μέλη της Γ.Σ. κάποιο γραπτό κείμενο. Η εισήγηση συμπεριελάμβανε την συμμετοχή στην Παναττική απεργία της 17ης Ιανουαρίου με το ΠΑΜΕ και προτάθηκαν συναντήσεις με επιτροπές αγώνα ωρομισθίων και ανέργων για τις 22/1 ή και 24/1, (δεν αναφέρθηκε τόπος) οργάνωση από τον Σύλλογο σύσκεψης με θέμα «κρίση και διέξοδος» στις 29/2 και συμμετοχή στη συνεδρίαση συντονιστικού πρωτοβάθμιων σωματείων της ιδιωτικής εκπαίδευσης που συντάσσονται αποκλειστικά με το ΠΑΜΕ στις 5/2 στη Λάρισα.

Τέλος, η ΑΣΚ-ΠΑΜΕ αγνοώντας επιδεικτικά το αγωνιστικό πλαίσιο της ΕΝΠΡΩ για δράσεις κατά των εμνευστών του συνδικαλιστικού πραξικοπήματος στα κέντρα ξένων γλωσσών, για πρόταση οικονομικής βοήθειας αλληλεγγύης προς τους χαλυβουργούς, για συμμετοχή στο πλευρό των εργατών της φωτιάς στην απεργία της 17ης Γενάρη και συμπόρευση στο συλλαλητήριο και την έκφραση αλληλεγγύης προς τον αγώνα των εργαζομένων δεκάδων επιχειρήσεων που δέχονται ύπουλη επίθεση από την εργοδοσία έσπευσε να κατεβάσει ψήφισμα αλληλεγγύης για τους εργαζόμενους του καναλιού Alter, το οποίο και έγινε φυσικά ομόφωνα αποδεκτό από την ΓΣ.

Στο κλείσιμο, το νέο μέλος του σωματείου μας και πλέον πρόεδρος του ΔΣ κάλεσε μέλη της ΓΣ και της Ενωτικής Πρωτοβουλίας "να αποχωρήσουν από το σωματείο αν δεν τους αρέσει" και δήλωσε ότι "υπονομεύουν την λειτουργία του" ... ενώ άλλα στελέχη της ΑΣΚ και των ιδιωτικών εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ που κατά συνήθεια δεν προτείνουν τίποτα απολύτως για τα εργασιακά ζητήματα και αδυνατώντας στο ελάχιστο να απαντήσουν στα κρίσιμα ζητήματα του κλάδου, επέλεξαν την συνήθη τακτική της συκοφαντίας και των προσωπικών προσβολών. Ξέχασαν όμως να αναφέρουν ότι τα μέλη της ΕΝΠΡΩ με πολύμορφες δράσεις και αγωνιστικές προτάσεις αντιμετωπίζουν το εργοδοτικό σωματείο και την εργοδοτική τρομοκρατία ενώ οι «κατά αποκλειστικότητα αγωνιστές» κρύβονται συνήθως πίσω από γραφειοκρατικές διαδικασίες, ανέξοδες ρητορείες αποδεικνύοντας ότι υπολογίζουν περισσότερο τους ψήφους από την συμμετοχή και την δράση.

Δυστυχώς, και πάλι με ευθύνη της ΑΣΚ-ΠΑΜΕ, για πολλοστή φορά αγνοήθηκε το πρωταρχικό ζήτημα των εργαζομένων στα ξενόγλωσσα φροντιστήρια που είναι η ήττα του εργοδοτικού σωματείου, η ύπαρξη γνήσιας Συλλογικής Σύμβαση Εργασίας στην Αττική και η τήρησή της.

Η Ενωτική Πρωτοβουλία καθηγητών ξένων γλωσσών καλεί όλους τους συναδέλφους να σπάσουν τον φόβο και την μοιρολατρία, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να γραφτούν στο Σύλλογο μας ώστε να πάρουμε μαζί την κατάσταση στα χέρια μας.

Με την σειρά παρατίθενται:
1) το πλαίσιο δράσης της Ενωτικής Πρωτοβουλίας: "πρόταση για πολύμορφες δράσεις" 2)η πρόταση για την "προσχώρηση του Συλλόγου στην Δ.Α. 5/2011» 2) η πρόταση για "άμεση καταγγελία των ψευδοσυμβάσεων λόγω αντιπροσωπευτικότητας" 3) η πρόταση για "κάλεσμα σε συλλογική δράση" 4) η πρόταση Αλληλεγγύης προς τον πρόεδρο του σωματείου μας "η εργοδοτική τρομοκρατία δεν θα περάσει" και το σχετικό ψήφισμα που ενέκρινε ομόφωνα η ΓΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου