Χρήσιμα

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΝΤΟΥ ΦΩΤΙΕΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ

Την Τρίτη 3/1/2012, στη 1 μμ, οι χαλυβουργοί οργανώνουν στο υπουργείο Εργασίας συγκέντρωση στην οδό Πειραιώς στη νέα κρίσιμη τριμερή συνάντηση που έχει προγραμματιστεί. Να είμαστε όλοι εκεί.

Ύστερα από πρόταση της Γενικής Συνέλευσης των χαλυβουργών ήδη τα εργατικά κέντρα Αθήνας, Πειραιά και Λαυρίου σε κοινή τους σύσκεψη αποφάσισαν να ορίσουν ως παναττική απεργία την 17η του Γενάρη. Σωματεία και συλλογικότητες παίρνουν αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργία και έμπρακτη συμπαράσταση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους σε δεκάδες τόπους εργασίας που το τελευταίο διάστημα μπαίνουν στο δρόμο της αντίστασης κατά της εργοδοσίας και του μπλοκ εξουσίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ των τραπεζιτών και των φασιστών. Όλοι στην απεργία. Η αλληλεγγύη το όπλο μας!

Ο κλάδος των εργαζομένων στα ξενόγλωσσα φροντιστήρια γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει να εργάζεσαι κάτω από όρους που υπαγορεύουν αποκλειστικά οι εργοδότες και το δήθεν κλαδικό ψευδοσωματείο εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών ν. Αττικής που έχουν συστήσει, με τις ευλογίες των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και την στήριξη συνδικαλιστών δικηγόρων της ΠΑΣΚΕ και πολιτευτών της ΝΔ. Την κατάσταση την βιώνουμε στο πετσί μας πολλά χρόνια πριν ακόμα από την έλευση της τρόικας στην Ελλάδα. Το τελευταίο διάστημα ο χώρος της ιδιωτικής εκπαίδευσης αποτελεί ένα «εργαστήρι» εργοδοτικής αυθαιρεσίας και κατατρομοκράτησης των εργαζομένων. Ενώνουμε τη φωνή μας με όλο το εργατικό κίνημα κατά των εργοδοτικών σωματείων και του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση. Η πλειοψηφούσα παράταξη της ΑΣΚ-ΠΑΜΕ στο σωματείο μας που μονοπαραταξιακά το δοικεί εδώ και δεκαετίες έχει τεράστιο μερίδιο εθύνης για την κατάσταση. Επιτέλους οφείλει να ταχθεί αταλάντευτα με πράξεις και όχι με λόγια στο πλευρό του συνόλου των εργαζομένων. Η ηγεσία της δεν βλέπει ότι με τις μέχρι σήμερα επιλογές της έχει συμβάλει ώστε να απαξιωθεί ένας ολόκληρος κλάδος; Την καλούμε να ακολουθήσει τις προτάσεις μας και τον επικίνδυνο για την εργοδοσία και των λακέδων της δικό μας ενωτικό ταξικό δρόμο. Χτες ήταν νωρίς - αύριο θα είναι αργά!


Ακολουθεί πρόσφατο κάλεσμα των Χαλυβουργών:

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Για μια ακόμη φορά, γινόμαστε μάρτυρες της τεράστιας εργατικής αλληλεγγύης που έχει ξεκινήσει από τις 31-10-2011, όταν ξεκίνησαν οι αναίτιες και τρομοκρατικές απολύσεις από την Εταιρεία ιδιοκτησίας κυρίου Νικ. Μάνεση και έχουν φτάσει ήδη τον αριθμό 50+1, προκειμένου να μας πιέσει για να δεχτούμε μείωση αποδοχών 40% κατά μέσο όρο με 5ήμερο, 5ωρο ή εκ περιτροπής εργασία, με υπογραφή τροποποίησης μισθού της συλλογικής Συμβάσεως.
Ο Αγώνας μας, που είναι αμείωτος έως και σήμερα δεν μας έχει καταβάλει καθόλου, νοιώθουμε ακμαίοι, έχουμε ενότητα, είμαστε ένα όλοι μαζί.
Κανένας δεν μπορεί να καταλάβει, εκτός από την εργατική τάξη φυσικά, γιατί είναι τόσο ενωμένοι οι Συνάδελφοι που παλεύουν για τα εργασιακά δικαιώματα και τις ΣΣΕ ώστε να μην περάσει αυτή η χιονοστιβάδα των αντεργατικών μέτρων, που ο ΣΕΒ και οι λοιποί φίλοι τους επιθυμούν διακαώς. Και πώς να το νοιώσουν βέβαια εάν δεν έρθουν στις «Πύλες της Φωτιάς». Να δουν με τα μάτια τους και να κουβεντιάσουν με τους εργαζόμενους το τι σημαίνει να εργάζεσαι στη φωτιά και το σίδερο, να έχεις ατυχήματα, πολλά από τα οποία σε πιέζουν να μην τα δηλώσεις ως εργατικά γιατί θα υπάρξουν δυσάρεστες εξελίξεις για την εταιρεία αλλά και για σένα..
Νικήσαμε το φόβο, της σιωπής το κράτημα, της τρομοκρατίας το δίλημμα και βγαίνουμε νικητές στην πάλη και στον Αγώνα που ξεκινήσαμε μόνοι αλλά αμέσως γίναμε αμέτρητοι. Ενώσαμε δυνάμεις ψυχής και γίναμε πιο σκληροί κι από το ατσάλι που φτιάχνουμε, το νοιώθουν άλλωστε όσοι μας επισκέπτονται, αλλά σας θέλουμε όλους να κάνετε το ίδιο.
Βγάλετε από μέσα σας τη φωτιά της ψυχής σας। Μιλήστε παντού για το πανεργατικό ξεσηκωμό, μη διστάζετε καθόλου. Εσείς έχετε το δίκιο, άλλοι πρέπει να φοβούνται και φοβούνται. Παντού ανάψτε φωτιές Χαλυβουργίας. Στηρίξτε το διπλανό σας. Μαζί ενώστε τις φωνές σας για να βγει η μεγάλη φωνή της νίκης. Μην αργείτε άλλο. Ο Καιρός γαρ εγγύς πλέον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου