Χρήσιμα

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚAIΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟ

ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΕΝΩΤΙΚΟ ΤΑΞΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Σύμφωνα με τον Ριζοσπάστη, ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «Ο ΒΥΡΩΝ» άμεσα απάντησε με κινητοποίηση στην απόλυση του συνδικαλιστή δασκάλου, Νίκου Βουρδούμπα, η απόλυση του οποίου «έγινε χωρίς απολύτως εξήγηση και χωρίς να υπάρχει καμία προειδοποίηση» ενώ «ο σύλλογος κατήγγειλε ότι η απόλυση δεν ήταν τυχαία, καθώς έγινε έξι μέρες μετά την απεργία της 1ης Δεκέμβρη, όπου ο συνδικαλιστής συμμετείχε στην απεργία με το μπλοκ του ΠΑΜΕ και μια μέρα μετά από τη δημοσιοποίηση της υποψηφιότητα του με το ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Συνδικαλιστικής Κίνησης» για τις εκλογές του σωματείου», μάλιστα «εκπρόσωποι του «Βύρωνα» συναντήθηκαν με τον σχολάρχη, ο οποίος δεν έδωσε εξηγήσεις για την απόλυση και το σωματείο απάντηση πως θα επανέλθει με μαζική κινητοποίηση», (βλέπε Ριζοσπάστης 10/12, σελ. 23).

Σύμφωνα δε με χθεσινό (9/12) ενημερωτικό σημείωμα της Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), βλέπε.: http://www.oiele.gr/ , ο συνάδελφος «τη Δευτέρα υπέγραψε ότι δεν αποδέχεται τη βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας του που παράνομα και αυθαίρετα επέβαλε ο ιδιοκτήτης στου σχολείου του. Την Πέμπτη ο ιδιοκτήτης κατήγγειλε τη σύμβασή του!» ενώ «περισσότεροι από 20 εκπαιδευτικοί υπέγραψαν αναφορά στη Δ/νση Εκπαίδευσης, αρνούμενοι να συναινέσουν στη βλαπτική μεταβολή των ωρών εργασίας τους» και ο συνάδελφος Νίκος Βουρδούμπας συνδικαλιστής της ΑΣΚ-ΠΑΜΕ, υπέγραψε από τους πρώτους, παρόλο που διανύει τον πρώτο χρόνο της σύμβασής του».

Μας εκπλήσσει το γεγονός ότι οι παραπάνω περιγραφόμενες από τον Ριζοσπάστη ενέργειες γίνονται στο όνομα του Συλλόγου μας. Εφόσον πραγματοποιήθηκαν, βαρύνουν αποκλειστικά την ΑΣΚ-ΠΑΜΕ, την πλειοψηφούσα παράταξη του σωματείου που το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται ως ανάδοχος όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων της ιδιωτικής εκπαίδευσης με ιδιαίτερα αυξημένο το αίσθημα της ιδιοκτησίας. Ποτέ το θέμα του συναδέλφου, που φαίνεται εργολαβικά να διαχειρίζεται η παράταξή του, δεν τέθηκε στα όργανα του Συλλόγου μας, ποτέ δεν ενημερώθηκαν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι του ΔΣ, τα απλά μέλη του σωματείου, καθώς και το συνδικαλιστική σχήμα μας. Δεν είναι πρώτη φορά που τα μέλη του σωματείου μας και οι εκλεγμένοι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι πληροφορούνται από τον Ριζοσπάστη ότι έγιναν κινητοποιήσεις-δράσεις (;) στο όνομα του σωματείου μας και είναι λίγες οι φορές που αποκρύπτονται όσες γίνονται από τον Σύλλογό μας, μετά από προτάσεις της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, όπως η πρόσφατη (3/12) παράσταση διαμαρτυρίας σε εκδήλωση των εργοδοτών του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (EUROPALSO).

Σε κάθε περίπτωση η Ενωτική Πρωτοβουλία Καθηγητών Ξένων Γλωσσών του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής "Ο ΒΥΡΩΝ" εκφράζει αμέριστη συμπαράσταση και ταξική αλληλεγγύη στον συνάδελφο Νίκο Βουρδούμπα ο οποίος απολύθηκε από την «ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΠΑΝΑΓΕΑ-ΣΑΒΒΑ». Καλούμε σε Αγωνιστική Ταξική Ενότητα.

Η Αλληλεγγύη το όπλο μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου