Χρήσιμα

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Interlingua: Μάθημα Αλληλεγγύης και Αγώνα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 4/10, η προγραμματισμένη τριμερής συνάντηση υπουργείου-εργαζομένων-εργοδοσίας προκειμένου να λυθεί το ζήτημα της συνολικής αποπληρωμής των έξι καθηγητών ξένων γλωσσών της Ιnterlingua που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τον Απρίλιο. Η εργοδοσία πέρα των ποσών που κατέβαλε στους εργαζόμενους κατά την συνάντηση της προηγούμενης Πέμπτης 29/9 που αφορά σε δεδουλευμένες αποδοχές από Οκτώβριο 2010 έως Απρίλιο 2011, δεσμεύτηκε, σε χρόνο που καθορίστηκε ρητά, να αποπληρώσει το υπόλοιπο ποσό.

Οι εργαζόμενοι της Interlingua μαζί με εκπροσώπους του Δ.Σ. και μελών του «Βύρωνα», του ΣΕΦΚ και της πρωτοβουλίας ανέργων-ΣΩΒΑ τόνισαν ότι θα άρουν την επίσχεση εργασίας μόνο κατόπιν ρητής χρονικής δέσμευσης της εργοδοσίας για την αποπληρωμή του συνολικού ποσού των οφειλών που αφορά και την περίοδο της επίσχεσης (από τον Απρίλιο έως και την ημέρα της ρητής δέσμευσης-αποπληρωμής) και την αποκατάστασή τους στις θέσεις εργασίας.

Επειδή ο διευθύνων σύμβουλος της Interlingua δήλωσε ανέτοιμος (sic) να δώσει συγκεκριμένες ημερομηνίες αποπληρωμής για τα ποσά υπερημερίας, προκειμένου να τις τηρήσει και όχι, όπως δήλωσε, να μείνουν στα χαρτιά, η διαδικασία, μετά από πρόταση του Προϊσταμένου του Τμήματος Συμφιλίωσης του Υπουργείου Εργασίας, διεκόπη και θα συνεχιστεί την προσεχή Τρίτη 11/10, στις 13:30, ώστε αφενός να υπάρξει ρητή χρονική δέσμευση της εργοδοσίας για την αποπληρωμή και αφετέρου να έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν, τουλάχιστον με τους ίδιους όρους, στις θέσεις εργασίας τους δίνοντας οριστικό τέλος στην εργασιακή τους ομηρεία.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης εμφανίστηκε ως μάρτυρας της παράνομης και αντεργατικής τακτικής των εργοδοτών συναδέλφισσα, την οποία χρησιμοποίησαν παρανόμως, και εν αγνοία της ίδιας, προς αναπλήρωση των εν λόγω καθηγητών. Η συναδέλφισσα εκφράζοντας αλληλεγγύη και αμέριστη συμπαράσταση στους συναδέλφους κατήγγειλε σωρεία παρανομιών που αφορούσαν και την ίδια.

Οι εργαζόμενοι, εξ' αρχής, άσκησαν δριμύτατη κριτική για την απουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου από την τριμερή συνάντηση και διατράνωσαν την θέλησή τους να προστατέψουν τους σπουδαστές τους και το παιδαγωγικό τους έργο. Ξεκαθάρισαν δε ότι αν η εργοδοτική εταιρεία εξακολουθήσει να μην εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της έναντι του διδακτικού προσωπικού της, θα απαιτήσουν την προβλεπόμενη από τον νόμο άρση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας της.

Οι πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις που ανέπτυξαν το προηγούμενο διάστημα οι εργαζόμενοι της Interlingua, έχοντας στο πλευρό τους αλληλέγγυους συναδέλφους από εκπαιδευτικούς συλλόγους και άλλα σχήματα του κινήματος, καταδεικνύουν την αποτελεσματική δύναμη που μπορεί να έχει ο συλλογικός αγώνας και αποτελούν το καλύτερο όπλο κατά της απάθειας και της μοιρολατρίας. Οι αγώνες όταν δίνονται με ενωμένους τους εργαζόμενους οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην ολοκληρωτική νίκη και δικαίωση.

Η ΕΝωτική ΠΡΩτοβουλία καλεί και πάλι όλους τους συναδέλφους, την Τρίτη 11/10, στις 13:30, στο Υπουργείο Εργασίας (Πειραιώς 40) να στηρίξουν των αγώνα για την τελική νίκη των συναδέλφων της Interlingua.

Η υπόθεση των εργαζομένων της Ιnterlingua είναι υπόθεση όλων μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου