Χρήσιμα

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ INTERLINGUA


Μετά από διήμερη αναβολή, πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 29/9, στις 11 μμ, η προγραμματισμένη συνάντηση των καθηγητών της Interlingua με την ιδιοκτησία της εταιρείας καθώς και η παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα της με την συμμετοχή αλληλέγγυων συναδέλφων της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Καθηγητών Ξένων Γλωσσών του Σωματείου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής-«Βύρωνας» και συνδικαλιστικών εκπροσώπων του Συλλόγου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών(ΣΕΦΚ) Μέσης Εκπαίδευση.

Η εργοδοσία κατέβαλε προκαταβολή των δεδουλευμένων, υπέγραψε συναλλαγματική για το υπόλοιπο ποσό και δεσμεύτηκε μπροστά στους διαμαρτυρόμενους συναδέλφους να διευθετηθεί το τελικό ποσό που συνομολογεί και αφορά την περίοδο της επίσχεση εργασίας. Επανέλαβε την δέσμευση της ότι θα προχωρήσει στην αποκατάσταση των εργαζομένων στις θέσεις εργασίας τους.

Η ΑΣΚ-ΠΑΜΕ του "Βύρωνα" εκπροσωπήθηκε από ένα και μοναδικό μέλος της (!). Η νέα αντιπρόεδρος ήλθε κατά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, είδε και απήλθε μόλις ρωτήθηκε αν τα απλά μέλη του σωματείου είναι ενήμερα για την παράσταση διαμαρτυρίας.

Οι εργαζόμενοι της Interlingua και οι αλληλέγγυοι συνάδελφοι, εμμένοντας στα δίκαια αιτήματά τους μέχρι την τελική δικαίωση, ανανέωσαν το ραντεβού τους και θα συγκεντρωθούν την Τρίτη 4/10, στη 1 μμ, στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (Πειραιώς 40), όπου θα γίνει τριμερής συνάντηση υπουργείου-εργοδοσίας-εργαζομένων προκειμένου να λυθεί οριστικά το ζήτημα.

H τριμερής συνάντηση και συγκέντρωση θα πραγματοποιηθούν κατόπιν προτάσεως της Ενωτικής Πρωτοβουλίας στο Δ.Σ. (5/9) και υποβολής του αιτήματος από τον Σύλλογό μας.


Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩN ΤΗΣ INTERLINGUΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου