Χρήσιμα

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Κείμενο ενημέρωσης και παρέμβασης της Ενωτικής Πρωτοβουλίας που μοιράστηκε σήμερα Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου εξω από το ξενοδοχείο Amalia (Λεωφ.Αμαλίας 10, Σύνταγμα), όπου διεξήχθει σεμινάριο για καθηγητές Ισπανικής γλώσσας που διοργάνωσε η Express Publishing και η Edinumen.

Με τη νέα σχολική χρονιά να ξεκινάει ζοφερά σε όλη την εκπαίδευση, όπου για πρώτη φορά μετά την κατοχή χωρίς βιβλία. με λιγότερα σχολειά λόγω των συγχωνεύσεωνκαι την κατάργηση μαθημάτων ξένων γλωσσών που επέβαλλε το Υπουργείο Παιδείας με την έγκριση της τρόικας, χωρίς εκπαιδευτικούς και με γονείς και εκπαιδευτικούς σε απόγνωση.

Εμείς, οι καθηγητές ξένων γλωσσών στα φροντιστήρια αντιμετωπίζουμε ανεργία, υποαπασχόληση, άθλιες συνθήκες εργασίας, αποδοχές αναντίστοιχες των αναγκών αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Οι όροι εργασίας μας επιβάλλονται από το ψευδοσωματείο εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών και εργοδότες που κρύβονται πίσω του, οι οποίοι την ίδια ώρα που νέμονται ένα τεράστιο ποσό ετησίως από τον προϋπολογισμό μιας οικογένειας, προσπαθούν με απαράδεκτες μεθόδους άλλων εποχών να μειώσουν απροκάλυπτα στο νομό Αττικής το ήδη πενιχρό κατώτατο ωρομίσθιο των εκπαιδευτικών σε ποσοστό που στο τέλος της τριετίας 2010-2013 να φτάνει το60-70%, σε σχέση με τις ισχύουσες Συλλογικής Συμβάσεις Εργασίας και Διαιτητικές Αποφάσεις που εφαρμόζονται στα κέντρα ξένων γλωσσών όλης της χώρας. Επιχειρούν να επιβάλλουν βασικές ωρομίσθιες αποδοχές 7,23 ευρώ (!), να ακυρώνουν απολαβές που αντιστοιχούν σε μηνιαίο μισθό και πλήρη ασφάλιση (για τις προβλεπόμενες τουλάχιστον 18 ώρες απασχόλησης την εβδομάδα), να καταργήσουν τα επιδόματα ειδικών επαγγελματικών προσόντων, όπως μεταπτυχιακό και διδακτορικό, να υπερδιπλασιάσουν την προϋπηρεσία για την καταβολή του επιδόματος πολυετίας, μην αναγνωρίζοντας την πραγματικότητα των 8-9 μηνιαίων συμβάσεων ορισμένου χρόνου από έτος σε έτος, να καταργήσουν την από δεκαετίες κατοχυρωμένη πληρωμή για τις αργίες και τις μέρες διακοπών Χριστουγέννων και Πάσχα και αίρουν ρυθμίσεις που προστάτευαν στοιχειωδώς τη μητρότητα και την εγκυμοσύνη.

Ωστόσο, την τιμή του εκπαιδευτικού χαρακτήρα της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης προσπαθούν να διαφυλάξουν με προσωπικό κόστος οι πραγματικά εργαζόμενοι καθηγητές. Γι' αυτό καλούμε τους συναδέλφους μας στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών να σεβαστούμε όλοι μαζί το εκπαιδευτικό έργο και τους μαθητές μας, να αντισταθούμε και να πλαισιώσουμε το Σύλλογο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής - «Ο Βύρων» και τις προσπάθειες της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Καθηγητών Ξένων Γλωσσών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι απαράδεκτες ενέργειες εκείνων των εργοδοτών που θέλουν να διευθύνουν σύγχρονα «μνημονιακά» εργασιακά κάτεργα και να επιβάλουν στην κοινωνία πρακτικές κίτρινου συνδικαλισμού και όλοι μαζί να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις μας και να αγωνιστούμε για συμβάσεις εργασίας που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά μας,το εκπαιδευτικό έργο και τους μαθητές μας, ενώστε τη δική σας φωνή με τη δική μας!

Εγγραφείτε στο Σύλλογό μας και ενισχύστε την δύναμή του ψηφίζοντας στις εκλογές του, ώστε να ακυρωθούν τα σχέδια όσων υφαρπάζουν την αντιπροσωπευτικότητα στον κλάδο μας, στις διαπραγματεύσεις για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Κανένας εργαζόμενος μόνος του! Η αλληλεγγύη το όπλο μας!

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Καθηγητών Ξένων Γλωσσών ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ –« ΒΥΡΩΝΑΣ»
enotiki.vyronas@gmail.com http://enotikiprotovouliavyronas.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου