Χρήσιμα

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Απείλησαν τους συνδικαλιστές με απολύσεις

Η εφημερίδα ΕΠΟΧΗ (Κυριακή 4/9/2011) γράφει:

Την περασμένη Κυριακή στο περιθώριο του 26ου Συνεδρίου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (Europalso), μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Καθηγητών Ξένων Γλωσσών του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής "ο Βύρων" μοίραζαν κείμενό τους το οποίο μεταξύ άλλων ανέφερε: «Οι εργοδότες, μαζί με τον άλλο τους εαυτό, το ψευδο-"Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Αττικής", το οποίο συστήθηκε κατά γενική ομολογία από τέκνα, συζύγους και άλλους συγγενείς εργοδοτών, κάνουν εκλογές με περιφρούρηση μπράβων, χρησιμοποιούν χουντικές μεθόδους με αποκλεισμούς και προκατασκευασμένες λίστες παραπλανημένων και τρομοκρατημένων εργαζομένων... Καλούμε τους συναδέλφους μας στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών να σεβαστούμε όλοι μαζί το εκπαιδευτικό έργο και τους μαθητές μας, να αντισταθούμε και να πλαισιώσουμε το Σύλλογο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής - "Ο Βύρων" και τις προσπάθειες της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Καθηγητών Ξένων Γλωσσών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι απαράδεκτες ενέργειες εκείνων των εργοδοτών που θέλουν να διευθύνουν σύγχρονα "μνημονιακά" εργασιακά κάτεργα και να επιβάλουν στην κοινωνία πρακτικές κίτρινου συνδικαλισμού. Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας που φέρνει αποτελέσματα. Το αποδεικνύει η έκβαση του αγώνα των συναδέλφων της interlingua. Όλοι μαζί να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις μας και να αγωνιστούμε για συμβάσεις εργασίας που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας».

Το συγκεκριμένο κείμενο προκάλεσε την έντονη αντίδραση των διοργανωτών της εκδήλωσης διώχνοντας από το κτίριο τα μέλη του Σωματείου και απειλώντας τους ότι θα καλέσουν την αστυνομία. Όπως σημειώνουν και σε ανακοίνωσή τους τα μέλη του Σωματείου «Δεν δίστασαν να επιτεθούν λεκτικά σε εργαζόμενους συναδέλφους με τους οποίους συζητούσαμε και να τους ανακρίνουν απροκάλυπτα, ρωτώντας τους στα ίσια "Εσύ πώς ονομάζεσαι; Πού δουλεύεις;"». Μάλιστα όταν ήρθε η αστυνομία «απαίτησαν τα ονόματα όλων των παρευρισκομένων απειλώντας με μήνυση».

Τη συμπεριφορά των εργοδοτών καταγγέλλει η Ενωτική Πρωτοβουλία, η οποία μάλιστα «επιβεβαιώνει ότι αναφέραμε στο κείμενο μας, και φανερώνει ότι πραγματικός στόχος τους δεν είναι η προσφορά της γνώσης στους μαθητές αλλά το να διαλύσουν κάθε εργατικό δικαίωμα ώστε να αυξήσουν τα κέρδη τους, και προκειμένου να το πετύχουν δεν διστάζουν να χτυπήσουν τα κατοχυρωμένα συνδικαλιστικά δικαιώματα και να τσαλαπατήσουν την αξιοπρέπεια των εργαζομένων. Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να ανατρέψουμε το καθεστώς που έχουν επιβάλλει, και ότι δεν θα αφήσουμε κανένα μέλος μας, ούτε κανέναν άλλο εργαζόμενο και αγωνιστή να στοχοποιηθεί ατομικά. Κάθε φορά που θα προσπαθούν να πλήξουν έναν από εμάς, να ξέρουν ότι θα βρίσκουν απέναντί τους το ταξικό εργατικό κίνημα. Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας».

http://epohi.gr/portal/oikonomia/10173-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΤΗΣ-ΕΝΩΤΙΚΗΣ-ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ-ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ-ΞΕΝΩΝ-ΓΛΩΣΣΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου