Χρήσιμα

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Άφαντη η εργοδοσία της interlingua, απλήρωτοι οι εργαζόμενοι

Για 5η φορά δεκάδες συνάδελφοι συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη 13/7 το απόγευμα έξω από τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών interlingua (Κάνιγγος 17) δείχνοντας εμπράκτως την αλληλεγγύη τους στους έξι (6) καθηγητές ξένων γλωσσών της επιχείρησης οι οποίοι βρίσκονται από 14/4/2011 σε επίσχεση εργασίας, απαιτώντας την καταβολή δεδουλευμένων μισθών από την αρχή σχεδόν του εκπαιδευτικού έτους, την ασφαλιστική τακτοποίηση και την αποκατάσταση στις θέσεις εργασίας τους.

Εκτός από τους έξι, παραμένουν απλήρωτοι ακόμα και συνάδελφοι που είναι αναγκασμένοι να εργάζονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών, ως ελεύθεροι επαγγελματίες(;).

Η ανάλγητη εργοδοσία παρέμεινε άφαντη καθ΄ όλη την διάρκεια της δυναμικής κινητοποίησης που κράτησε για πολλές ώρες. Δεν απάντησε ούτε στις τηλεφωνικές κλίσεις που έγιναν κατόπιν αιτήματος των εργαζομένων.

Διοικητικός στέλεχος που δήλωσε αναρμόδιος να εκφράσει τις θέσεις της εργοδοσίας, κραυγάζοντας «φυσικά κι εγώ είμαι απλήρωτος», απείλησε τους εργαζόμενους ότι θα φωνάξει την αστυνομία… Στην είσοδο του κτηρίου αυτοπαρουσιασμένος ως «φίλος» της επιχείρησης και αρμόδιος ανάπτυξης, εμπαίζοντας τους εργαζόμενους, κάνοντας σαν να μην γνωρίζει ότι η εργοδοσία από τον περασμένο Οκτώβριο συνεχώς αθετεί τις υποσχέσεις της, υποστήριξε ότι η προηγούμενη ιδιοκτησία εξαπάτησε τη νέα και οι εργαζόμενοι πρέπει “να τα βρουν” μαζί της, ενώ ο ίδιος δεν μπορεί να κάνει τίποτα!

Εργαζόμενοι και συλλογικότητες, με πανό, ντουντούκα, ευρηματικά συνθήματα και υλικό ενημέρωσαν σπουδαστές, εργαζόμενους και πολίτες για τον εργασιακό μεσαίωνα που έχει επιβάλει εδώ και πολλούς μήνες η γνωστή εργοδοτική εταιρεία που αναπτύσσεται με το σύστημα δικαιόχρησης (franchise) και δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους.

Tους εργοδότες της interlingua και τα «τσιράκια» της δεν φαίνεται να τους τρομάζουν οι νόμοι και οι καταγγελίες των εργαζομένων στις αρμόδιες δημόσιες αρχές, ωστόσο τρέμουν τους κινηματικούς αγώνες έξω από τη σχολή που βρίσκουν όλο και μεγαλύτερη στήριξη.

Οι καθηγητές ξένων γλωσσών της interlingua πιστοί στο λειτούργημα του εκπαιδευτικού, για μια ακόμα φορά, παρέδωσαν μάθημα Αξιοπρέπειας, Αλληλεγγύης και Αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου