Χρήσιμα

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ- ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓYΗ

Η Ενωτική Πρωτοβουλία εκπροσωπώντας εργαζόμενους καθηγητές στα κέντρα ξένων γλωσσών συμμετείχε στο συλλαλητήριο της Παρασκευής (10.6.2011) και εξέδωσε σχετική ανακοίνωση-καταγγελία η οποία μοιράστηκε στους συναδέλφους: Βλέπε: Υπουργείο παιδείας ή "σπόνσορας" ιδιωτικών συμφερόντων;
Οι οργανωτές εδέδωσαν το παρακάτω Δελτίο Τύπου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα Παρασκευή 10-6-2011 και ώρα 13:30 οι Επιστημονικές Ενώσεις καθηγητών Γαλλικήςκαι Γερμανικής γλώσσας με τη συμπαράσταση της ΟΛΜΕ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή όπου και επιδόθηκε ψήφισμα στον Αντιπρόεδρο της Βουλής κο Γρηγόριο Νιώτη. Η πορεία εμποδίστηκε να φτάσει ως το Μέγαρο Μαξίμου για να επιδώσει το ίδιο ψήφισμα ως εκ τούτου, αυτό θα διαβιβασθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέσω της Βουλής.

Στη μεγαλειώδη συγκέντρωση συμμετείχαν μαζικά και συνάδελφοι από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Ας σημειωθεί ότι την κινητοποίησή μας στήριξαν με την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους σε αυτήν ο Αντιπρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ Γ. Καλομοίρης, τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ Θ. Κοτσιφάκης, Η. Παπαχατζής (ο οποίος και χαιρέτησε τη συγκέντρωση εκ μέρους της ΟΛΜΕ) και Πατίνης, εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ και των εργαζομένων σε φροντιστήρια καθηγητών ξένων γλωσσών, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών, οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις, οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις, οι αδιόριστοι καθηγητές καθώς και οι επιστημονικοί φορείς των καθηγητών ιταλικής και ισπανικής γλώσσας.

Στη μεγαλειώδη συγκέντρωση συμμετείχε και μεγάλος αριθμός συναδέλφων άλλων ειδικοτήτων. Το συλλαλητήριο και η πορεία καλύφθηκαν από τα Μ.Μ.Ε.

Η διαμαρτυρία αυτή θα αποτελέσει αφετηρία για τη δεύτερη φάση των κινητοποιήσεων των Επιστημονικών Φορέων μέχρι την επίτευξη του τελικού στόχου, δηλαδή την πλήρη και οριστική ανάκληση των δύο Υπουργικών Αποφάσεων. Τα ΔΣ των επιστημονικών φορέων των καθηγητών γαλλικής και γερμανικής δηλώνουν αποφασισμένα να συνεχίσουν τον αγώνα τους για τη διατήρηση της επιλογής της β' ξένης γλώσσας και στις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης (Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο) και τη διασφάλιση των οργανικών θέσεων όλων των καθηγητών.

Για τα Διοικητικά Συμβούλια
Ιωάννης Καρατσιομπάνης (Πρόεδρος ΠΕΚΑΓΕΠΕ)
Πάκης Σλίμπας (Πρόεδρος ΠΕΚΑΓΕΠΕ ΒΕ
Δέσποινα Μαυροματάκη (Πρόεδρος ΣΚΓΓ ΠΕ)
Μαριάννα Λεονάρδου (Πρόεδρος ΣΚΓΓΦ ΠΠ)
Ευαγγελία Κουτσουδάκη (Πρόεδρος ΠΑΣΥΚΑΓΑ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΣΚΓ ΠΕ)
info@apf.gr www.apf.gr
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ & ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (ΣΚΓΓΦ ΠΠ)
aplf@otenet.gr www.aplf.gr
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (ΠΑΣΥΚΑΓΑ)
apelf@hotmail.com www.pasykaga.gr
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΠΕΚΑΓΕΠΕ)
info@deutsch.gr www.deutsch.gr
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΠΕΚΑΓΕΠΕ ΒΕ)
thessaloniki@deutsch.gr www.deutsch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου