Χρήσιμα

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Απλήρωτοι στα φροντιστήρια Interlingua

Άρθρο της εβδομαδιαίας εφημερίδας ΔΡΟΜΟΣ της αριστεράς, αρ. φύλλου 65, Σάββατο 14 Μαϊου 2011

Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται οι καθηγητές του ομίλου ξένων γλωσσών Interlingua, αφού τους οφείλονται δεδουλευμένα πολλών μηνών, δεν πήραν δώρα Πάσχα, δεν έχουν κολληθεί τα ένσημά τους από τον περασμένο Οκτώβριο με αποτέλεσμα να στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης। Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν σειρά παρανομιών της εργοδοσίας, όπως αμφισβήτηση των ωρών διδασκαλίας των εκπαιδευτικών, επιχείρηση να αλλαχτούν μονομερώς οι συνθήκες και οι όροι απασχόλησης με αναδρομικές ατομικές συμβάσεις, απόπειρα υποκατάστασης των έμπειρων διπλωματούχων εκπαιδευτικών με άτομα ελλιπούς κατάρτισης κ।ά.

Οι εργαζόμενοι με την κινητοποίησή τους αναδεικνύουν την απαξιωτική συμπεριφορά του συγκεκριμένου φροντιστηριακού οργανισμού απέναντι στο εκπαιδευτικό έργο που υποτίθεται ότι παρέχει. Τη Δευτέρα 9/5 και την Τετάρτη 11/5, ημέρα πανεργατικής απεργίας, έγιναν μαζικές παρεμβάσεις στα κεντρικά γραφεία του ομίλου.

Η Ενωτική Πρωτοβουλία Καθηγητών ξένων Γλωσσών καλεί σε συνεχή κινητοποίηση μέχρι να πληρωθούν οι συνάδελφοί τους και να αποκατασταθούν στις θέσεις εργασίας τους.
Γ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου