Χρήσιμα

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της Interlingua

Οι συνάδελφοι της Interlingua, απλήρωτοι και ανασφάλιστοι εδώ και πολλούς μήνες, έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας και έχουν καταγγείλει το γεγονός στην Επιθεώρηση Eργασίας η οποία παρέπεμψε το ζήτημα για συζήτηση μετά από ένα μήνα… ενόσω η εργοδοσία αποπειράται να υποκαταστήσει τους έμπειρους διπλωματούχους συναδέλφους μας με άλλους από την ουρά της ανεργίας.
Στην θέση τους θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε από εμάς. Η υπόθεσή τους είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων. Οι συνάδελφοι μας, δείχνουν το παράδειγμα, σε ανακοίνωσή τους υπογραμμίζουν ότι «είναι επιτακτική ανάγκη να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας, να απαντήσουμε με γενικευμένη ανυπακοή και να μην επιτρέπουμε σε κανένα εργοδότη / επιχειρηματία να αποφασίζει για τη ζωή μας εκμεταλλευόμενοι το εκπαιδευτικό μας έργο". Τονίζουν ότι «η εργοδοσία και τα αφεντικά, με τις ευλογίες των κυβερνήσεων και τις εντολές του ΔΝΤ, σπέρνουν τον πανικό και προσπαθούν να πλήξουν την αξιοπρέπειά των εργαζομένων δημιουργώντας στρατόπεδα σκλαβιάς, τρομοκρατούν επικαλούμενοι την ανεργία και την οικονομική κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν και συντηρούν, ώστε να σκύβουμε το κεφάλι και να δεχόμαστε τις όποιες εργασιακές συνθήκες μεσαιωνικού χαρακτήρα προτείνουν. Εκβιάζουν βασιζόμενοι στους θεσμούς της εξουσίας, που ανέκαθεν εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα της εργοδοσίας, και προσπαθούν να καταστείλουν τους αγώνες των εργαζομένων». Οι συνάδελφοι, τέλος, γνωρίζοντας την δύναμη της ενότητας και της αλληλεγγύης, επί λέξει, αναφέρουν: «Καλούμε συλλογικότητες, σωματεία και καθηγητές να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα μας, ώστε να μην αφήσουμε κανένα εργοδότη / αφεντικό να μας λυγίσει. Αρκεί να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε πιο δυνατοί από αυτούς, εφόσον είμαστε ενωμένοι και αλληλέγγυοι».
Οι εργαζόμενοι, η Ενωτική Πρωτοβουλία Καθηγητών Ξένων Γλωσσών και το σωματείο μας «ο Βύρων» καλούν όλους στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 9 Μαΐου, στις 11 π.μ., στην έδρα του Ομίλου Interlingua, οδός Κάννιγγος 17, προκειμένου να απαιτήσουμε άμεσα την καταβολή των δεδουλευμένων, την αποκατάστασή των συναδέλφων μας στις θέσεις εργασίας τους και να καταδικάσουμε την αυθαιρεσία και τρομοκρατία που ασκούν οι εργοδότες.



ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 11:00 π.μ.
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ INTERLINGUA (KAΝNIΓΓΟΣ 17)
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ
ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ



Ενωτική Πρωτοβουλία Καθηγητών Ξένων Γλωσσών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου