Χρήσιμα

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΣΩΡΕΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΩΝ ΣΤΗΝ INTERLINGUA

Εμείς, οι καθηγήτριες και καθηγητές ξένων γλωσσών του ομίλου Interlingua (οδός Kάννιγγος 17) καταγγέλλουμε την παράνομη στάση της διοίκησης του εν λόγω οργανισμού, η οποία:

- μας οφείλει τα δεδουλευμένα πολλών μηνών (τουλάχιστον έξι)

- δεν κατέλαβε το φετινό δώρο του Πάσχα

- μας οφείλει τα ένσημα από τον Οκτώβριο 2010, με αποτέλεσμα να στερούμεθα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τόσο εμείς όσο και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών μας

- αμφισβητεί τις ήδη εκτελεσθείσες ώρες εργασίας, οι οποίες τεκμηριώνονται με υπογραφές των σπουδαστών (σύμφωνα με τον μέχρι τούδε κανονισμό και την τρέχουσα πρακτική του ίδιου του Οργανισμού)

- επιχειρεί μονομερή αλλαγή των συνθηκών και όρων απασχόλησης, με αναδρομικές ατομικές συμβάσεις οι οποίες θα καταργούν αργίες και δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα.

Πέραν των ανωτέρω, τα οποία αποτελούν παραβάσεις της ισχύουσας εργασιακής νομοθεσίας, επισημαίνουμε τις ανέντιμες πρακτικές της διοίκησης, όπως λ.χ.:

- επανειλημμένες υποσχέσεις (στον «λόγο της τιμής») για σύντομη ρύθμιση των εκκρεμοτήτων, οι οποίες ουδέποτε τηρήθηκαν και

- απόπειρα υποκατάστασης των έμπειρων, διπλωματούχων καθηγητών ξένων γλωσσών με άτομα ελλιπούς επαγγελματικής κατάρτισης, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση του επιπέδου διδακτικών υπηρεσιών που παρέχονται στους σπουδαστές.

Καταγγέλλουμε επίσης τον συνδυασμό της παράνομης και ανέντιμης αυτής συμπεριφοράς με προσπάθειες τρομοκράτησής μας (απειλές και πόλεμο νεύρων), με «επιχείρημα» την γενικευμένη εργασιακή «ρευστότητα» και την επισφαλή θέση του ωρομισθίου.

Υπό αυτές τις συνθήκες, εμείς, οι καθηγήτριες και καθηγητές του ομίλου Interlingua, αφού δώσαμε στη διοίκηση περιθώριο 15 ημερών ως δείγμα καλής θέλησης, έχουμε προβεί από 15ης Απριλίου 2011 σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας μισθούς πολλών μηνών καθώς και δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα. Καταγγείλαμε δε τους εργοδότες στην Επιθεώρηση Εργασίας όπου η υπόθεσή μας θα συζητηθεί στις 24 Μαΐου 2011.

Καλούμε τα εκπαιδευτικά σωματεία και τους λοιπούς, ενδεχομένως ανέντακτους συναδέλφους, καθώς και τους σπουδαστές μας, όπως συμπαρασταθούν στον δίκαιον αυτόν αγώνα μας. Όχι μόνον από αλληλεγγύη, αλλά και για να μη γίνουν, όπως εμείς θύματα απροκάλυπτης απάτης. Ο όμιλος Interlingua απεδείχθη ανάξιος του ευγενικού λειτουργήματος ενός εκπαιδευτικού οργανισμού, και ως εκ τούτου πρέπει να στιγματισθεί τόσο έναντι του επιχειρηματικού κόσμου, όσο και του κοινού.

Καθηγητές Ξένων Γλωσσών του Ομίλου Interlingua

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου