Χρήσιμα

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ MAΣ

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της Interlingua

Συνάδελφοι καθηγητές ξένων γλωσσών του ομίλου Interlingua βρίσκονται απλήρωτοι εδώ και πολλούς μήνες. Η εργοδοσία, σε συνθήκες γενικευμένης οικονομικής κρίσης και κατάργησης εργασιακών δικαιωμάτων από τη χούντα κυβέρνησης - τρόικας (ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ), εκμεταλλεύεται την κατάσταση, εκβιάζει τους εργαζόμενους και αρνείται να τους καταβάλει μισθούς και δώρα εορτών.

Οι εργαζόμενοι για να μπορέσουν να διασφαλίσουν τα δίκαια αιτήματά τους έστειλαν εξώδικη διαμαρτυρία στην εργοδοσία στις 14/4, προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας και σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας (20/4), η οποία ωστόσο παρέπεμψε το ζήτημα για συζήτηση μετά από ένα μήνα (24/5), ενόσω η εργοδοσία έχει υποκαταστήσει τους συναδέλφους μας με άλλους που αμφίβολο είναι επίσης αν θα πληρωθούν.

Οι εργαζόμενοι της Interlingua με την συμπαράσταση του συνδικαλιστικού σωματείου εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση Ν. Αττικής - «Βύρωνας», με τις δύο παρατάξεις του (Ενωτική Πρωτοβουλία και ΑΣΚ/ΠΑΜΕ), με συναδέλφους από συναφείς χώρους, με μέλη συλλογικοτήτων και ανένταχτους εργαζόμενους προχώρησαν σε δύο παραστάσεις διαμαρτυρίας (9 και 11 Μαΐου) στην έδρα της εταιρείας και απαίτησαν την άμεση καταβολή των οφειλόμενων αποδοχών, την ασφαλιστική τους κάλυψη και την αποκατάστασή τους στις θέσεις εργασίας τους.

Παρόλα αυτά ο όμιλος Interlingua δεν έχει συμμορφωθεί. Εκπρόσωποι της εταιρείας δηλώνουν μπροστά σε δεκάδες εργαζομένους ότι «κατανοούν» το πρόβλημα αλλά αρνούνται να δεσμευτούν για την αποπληρωμή των συναδέλφων μας.

Γι' αυτό



ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 12:00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ INTERLINGUA
(KAΝIΓΓΟΣ 17, ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ)
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ
ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ



Ενωτική Πρωτοβουλία Καθηγητών Ξένων Γλωσσών του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «ο Βύρων»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου