Χρήσιμα

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΣΕΙΡΗΝΙΔΗ

Αθήνα, 2 Μαίου 2011

Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση νομού Αττικής «Βύρων» καταγγέλλει τις συνεχιζόμενες μεθοδεύσεις εναντίον του Άρη Σειρηνίδη, ο οποίος κρατείται από τις 7/5/2010, ως ύποπτος για πυροβολισμό σε κλούβα των ΜΑΤ το καλοκαίρι του 2009 στα Εξάρχεια. Ο Άρης Σειρηνίδης κρατείται με μοναδικό ενοχοποιητικό στοιχείο μια χειρουργική μάσκα που «βρέθηκε» στον τόπο του περιστατικού και η οποία του χρεώνεται μετά από ταυτοποίηση του γενετικού του υλικού (DNA) στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ, χωρίς να αποδεικνύεται ότι η μάσκα ανήκε στο δράστη του περιστατικού.

Η εξέλιξη της δίκης, που ξεκίνησε στις 9/3, δεν έχει στοιχειοθετήσει καμία απόδειξη ενώ η διαδικασία συνεχίζεται με αλλαγή της σύνθεσης του δικαστηρίου. Η επανέναρξη ορίστηκε για τις 8/6, κι ενώ ο Α.Σ. θα βρίσκεται ήδη 12 μήνες προφυλακισμένος. Στις 3/5 θα εξεταστεί από το Συμβούλιο Εφετών η ενδεχόμενη αποφυλάκισή του.

Σε μια περίοδο που καταπατούνται σε κάθε επίπεδο τα κεκτημένα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα της εργατικής τάξης και του λαού από την τρόικα και την κυβέρνηση-εντολοδόχο της, η μεθόδευση της χρήσης βιολογικού υλικού για την μετατροπή της πολιτικής δράσης ενός πολίτη γνωστού για τη συμμετοχή του στο κοινωνικό γίγνεσθαι αφήνει υπόνοιες περί σκευωρίας και φρονηματικής δίωξης. Η πιλοτική αυτή προσπάθεια εφαρμογής της εύρεσης ενόχων με μοναδικό τεκμήριο τα επιστημονικοφανή πορίσματα του DNA, με το οποίο μπορεί να χρεωθεί η οποιαδήποτε κακουργηματική πράξη στον καθένα που έχει κοινωνική, συνδικαλιστική και πολιτική δράση αποτελεί απότοκο της «δημοκρατίας» της εποχής μας.

Ως Ενωτική Πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση νομού Αττικής «Βύρων» θεωρούμε ότι αυτού του είδους οι διώξεις που μεθοδεύονται από τους κρατικούς μηχανισμούς στοχεύουν συνολικά ενάντια στους αγώνες του εργατικού και λαϊκού κινήματος, σε μία περίοδο που αυτοί οξύνονται στις συνθήκες της ολομέτωπης επίθεσης του κεφαλαίου και των εργοδοτών σε όλα συνολικά τα δικαιώματα. Απαιτούμε την άμεση αποφυλάκιση του αγωνιστή Άρη Σειρηνίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου