Χρήσιμα

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Όλοι στους δρόμους!

6/5/2010-11/5/2011: Ένας χρόνος από τότε που η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-υπηρέτης του διεθνούς και ντόπιου κεφαλαίου και οι υποστηρικτές της ΝΔ-ΛΑΟΣ οδήγησαν τους εργαζόμενους και όλη τη χώρα στη δίνη του πρωτοφανούς χτυπήματος κάθε δικαιώματος στην εργασία, την ασφάλιση, την υγεία, τη ζωή μέσω της επιβολής του μνημονίου της υποταγής. Το κεφάλαιο για να ξεπεράσει την κρίση του καταστρέφει ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις της εργασίας και οδηγεί τον λαό στη φτώχεια, την εξαθλίωση και την ανεργία.

Ένα χρόνο μετά, η χώρα βυθίζεται ολοένα και βαθύτερα στο βούρκο της ήδη υπαρκτής χρεοκοπίας και της οξυνόμενης οικονομικής και πολιτικής κατοχής της από την τρόικα ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ. Έκτοτε οι εργαζόμενοι δέχθηκαν μια πρωτοφανή συγκροτημένη επίθεση από την νεοφιλελεύθερη πολιτική που στοχεύει στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και πλέον τα αφεντικά έχουν αφεθεί απόλυτα ανεξέλεγκτα να απολύουν, να κόβουν μισθούς, ακόμα και να χρησιμοποιούν βία απέναντι στους εργαζόμενους που διεκδικούν τα αυτονόητα.

Η κυβέρνηση δηλώνει την πρόθεσή της να προχωρήσει στο ολοκληρωτικό ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και την αποκρατικοποίηση των δημόσιων επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα, οξύνεται η κρατική τρομοκρατία ενάντια σε όλους τους εργαζόμενους που αντιστέκονται. Η κυβέρνηση δεν διστάζει σε κάθε ευκαιρία να σπέρνει τον φόβο, ορδές πάνοπλων αστυνομικών πνίγουν τους διαδηλωτές με χημικά και χρησιμοποιούν απίστευτη βία. Δεν διστάζει να ποινικοποιεί και να χτυπά ανελέητα το κίνημα της ανυπακοής που έχει ξεσπάσει (αντίσταση των κατοίκων της Κερατέας στην κατασκευή ΧΥΤΥ, άρνηση πληρωμής εισιτηρίων κοκ).

Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ των καθηγητών ξένων γλωσσών του συλλόγου εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση-«Βύρωνας» συμμετέχει στην απεργία και τo συλλαλητήριο της 11ης Μαΐου 2011, μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τα Πρωτοβάθμια σωματεία καλώντας σε ενωτικό και μαζικό αγώνα για να φύγει η τρόικα από τη χώρα, για να αντισταθούμε στην συνεχιζόμενη αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης και όλων των κομμάτων που ανοιχτά ή σιωπηρά την στηρίζουν. Για να πάρουν οι εργαζόμενοι στα χέρια τους τα μέσα παραγωγής. Για να καταγγείλουμε την ξεπουλημένη γραφειοκρατική συνδικαλιστική ηγεσία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που αφήνει στο απυρόβλητο την επίθεση στα δικαιώματά μας. Να καταπολεμήσουμε "αυτιστικές" λογικές, όπως εκείνες του ΠΑΜΕ.

Αντιστεκόμαστε:
• στο ψευδοσωματείο εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών ν. Αττικής που ιδρύθηκε από τέκνα, θυγατέρας, συζύγους και τσιράκια ιδιοκτητών φροντιστηρίων ξένων γλωσσών.
• στις ψευδοσυμβάσεις που υπογράφει αυτό το «σωματείο» με τον εαυτό του, τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (EUROPALSO) και τους εργοδότες των φροντιστηρίων ΟΜΗΡΟΣ, μειώνοντας σε ποσοστό που φτάνει το 50% τις ήδη πενιχρές αμοιβές του κλάδου και υποβαθμίζοντας τη δουλειά και τη διαβίωση των εργαζόμενων του κλάδου.

Παλεύουμε για:
• τη συσπείρωση των συναδέλφων και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας
• την υπογραφή ΣΣΕ με πραγματικούς όρους που να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες μας
• τη στήριξη όλων των εργαζομένων που αγωνίζονται για να εξασφαλίσουν τη ζωή τους.

Στηρίζουμε τον αγώνα των καθηγητών ξένων γλωσσών στον όμιλο Interlingua που από τις 15 Απριλίου έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας ενάντια στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες

Η συλλογική οργάνωση και η πάλη πέρα από κομματικούς διαχωρισμούς είναι η μόνη συνεπής ταξική στάση και εχέγγυο για τη νίκη

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
Συλλόγου Εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση Ν. Αττικής - Βύρωνας

enotiki.vyronas@gmail.com
enotikiprotovouliavyronas.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου