Χρήσιμα

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

Το μπλοκ εξουσίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ επιτίθεται ενάντια σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας. Το διεθνές κεφάλαιο και οι πολιτικοί εκφραστές του στη χώρα μας επιχειρούν μέσα από τη μεγαλύτερη δυνατή εκμετάλλευση της εργατικής τάξης να «αντιμετωπίσουν» την καπιταλιστική κρίση. Την κρίση του κεφαλαίου προσπαθεί η κυβέρνηση να την μετατρέψει σε κρίση της εργασίας. Καταστρέφει παραγωγικές δυνάμεις, βυθίζει χιλιάδες εργαζομένων στην ανεργία, καταδικάζει τον λαό στην ανέχεια και την πείνα. Ρίχνει όλα τα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων. Χρησιμοποιεί αστυνομοκρατία και περισσότερη τρομοκρατία στους χώρους εργασίας. Το μπλοκ εξουσίας βρίσκει συμμάχους στον κυβερνητικό συνδικαλισμό και την ξεπουλημένη γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ και άλλων Ομοσπονδιών.

Να διαδηλώσουμε και να πούμε: ΟΧΙ στη χούντα Κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ -ΟΧΙ στο σύμφωνο για το Ευρώ -ΟΧΙ στη μείωση των μισθών και την αύξηση των φόρων για τον λαό -ΟΧΙ στη μείωση των συντάξεων και την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης -ΟΧΙ στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας -ΟΧΙ στην ανεργία και την φτώχεια -ΟΧΙ στην τρομοκρατία στους χώρους εργασίας και την αστυνομοκρατία -ΟΧΙ στον ρατσισμό -ΟΧΙ στη συγχώνευση και το κλείσιμο των σχολείων -ΟΧΙ στις ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας, στον αντεργατικό νόμο 3899/2010 και στα στημένα από την εργοδοσία "κίτρινα" σωματεία -ΟΧΙ λεφτά για στρατιωτικούς εξοπλισμούς και συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ.

-ΟΧΙ στις ενέργειες των εργοδοτών του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (EUROPALSO) και του ΟΜΗΡΟΥ που με όχημα το στημένο από εργοδοτικά συμφέροντα ψευδοσωματείο εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών ν. Αττικής επιχειρούν να μειώσουν τις ήδη πενιχρές απολαβές μας σε ποσοστό πάνω από 50%..

Να πούμε ΟΧΙ στον εργασιακό μεσαίωνα.

Να διαδηλώσουμε και να διεκδικήσουμε: -Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους -Μισθούς που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες -Συμβάσεις Εργασίας αορίστου χρόνου με πλήρες ωράριο και ασφάλιση -Πλήρη συνταξιοδότηση μετά από 30 χρόνια εργασίας και την αναγνώριση της αναγκαστικής επιδοτούμενης ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου. Σύνταξη στα 60 για τους άνδρες και τα 55 για τις γυναίκες -Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους και χωρίς όρους -Επίδομα ανεργίας ίσο με το βασικό μισθό για όλο το διάστημα της ανεργίας -Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους -Την κατάργηση του ΑΣΕΠ και του θεσμού των ωρομισθίων -Την υπογραφή Σ.Σ.Ε. για τους εργαζόμενους καθηγητές στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών από το σωματείο μας στην βάση των αναγκών των μελών μας και σε συνέχεια των κατακτήσεων του κλάδου μας -Λεφτά για την Παιδεία τώρα.

Να αγωνιστούμε για μια κοινωνία όπου η ελεύθερη ανάπτυξη του καθενός είναι η προϋπόθεση για την ελεύθερη ανάπτυξη όλων.

Όλοι στις 10:30 την Κυριακή, 1η Μάη 2011 στην απεργιακή συγκέντρωση στο Μουσείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου