Χρήσιμα

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

"Διαπραγματεύονται" με τον ... εαυτό τους!

Προς:
Την Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση ν. Αττικής "ΒΥΡΩΝΑΣ"

Στο έκτακτο ΔΣ της Δευτέρας, 28 Μαρτίου διαπιστώσαμε ότι με πρωτοφανείς, αντικαταστατικές και αυθαίρετες ενέργειες η πλειοψηφούσα παράταξη της ΑΣΚ-ΠΑΜΕ του Συλλόγου εργαζομένων στην ιδιωτική Εκπαίδευση νομού Αττικής "ΒΥΡΩΝΑΣ" αποφάσισε τον αποκλεισμό της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Καθηγητών Ξένων Γλωσσών του και των δύο αντιπροσώπων της στο Δ.Σ. και τους εργαζόμενους που εκπροσωπούν, από όλες τις διαδικασίες υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ανάμεσα στο σωματείο μας και τις εργοδοτικές οργανώσεις.

Τέτοιες πρακτικές δεν έχουν καμιά σχέση με τις παραδόσεις του εργατικού ταξικού κινήματος.

Είναι γνωστό ότι η ΑΣΚ-ΠΑΜΕ το 2006 μετέτρεψε το σωματείο από Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα Ξενόγλωσσα Φροντιστήρια σε σωματείο όλων των εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση ν. Αττικής προκειμένου να επικαλύψει τη δράση συγγενικών και ιστορικών σωματείων που δραστηριοποιούνται στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, στα ιδιωτικά σχολεία κ.α. ενώ έχασε τη δυνατότητα να υπογράφει σ.σ.ε. για τους εργαζόμενους στα ξενόγλωσσα φροντιστήρια από ένα σωματείο το οποίο κατά γενική ομολογία δημιούργησαν εργοδoτικά συμφέροντα τα οποία και έχουν επιβάλλει, πολύ πριν την έλευση του Μνημονίου, τριτοκοσμικούς όρους εργασίας.

Δηλώνουμε ότι οι αποκλεισμοί δεν θα περάσουν και απαιτούμε διαφάνεια στο σωματείο προκειμένου να συμμετέχουμε στις αποφάσεις και να μπορούμε να παρευρισκόμαστε σε οποιεσδήποτε διαδικασίες στοχεύουν να καθορίσουν τoυς όρους εργασίας μας. Είναι το λιγότερο περίεργο συνδικαλιστική οργάνωση που αυτοκαλείται "ταξική" να απαγορεύει σε εκλεγμένους αντιπροσώπους εργαζομένων την συμμετοχή τους σε συλλογικές διαδικασίες, τις οποίες οι τελευταίοι πληροφορούνται από τον κομματικό τύπο (βλέπε συνημμένο).

Καλούμε όλους του συναδέλφους να δουλέψουμε για ένα μαζικό και αντιπροσωπευτικό σωματείο που οι αποφάσεις του να λαμβάνονται με διαφανείς και ανοικτές δημοκρατικές διαδικασίες από τα ίδια τους τα μέλη.


Συνημμένο:


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ «ΒΥΡΩΝΑΣ»
Στην πάλη για τις πραγματικές ανάγκες
Στην επεξεργασία συλλογικής σύμβασης εργασίας (ΣΣΕ), η οποία απαντά στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, προχώρησε ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση «Βύρωνας» και κάλεσε τους εργοδοτικούς φορείς στην ιδιωτική εκπαίδευση σε συνάντηση την περασμένη Τρίτη. Η ΣΣΕ λαμβάνει υπόψη τη λαίλαπα των αντιεργατικών μέτρων που παίρνονται με πρόσχημα την κρίση και τις επιπτώσεις της και την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο. Είναι γνωστό ότι ωρομισθία, ανασφάλιστη εργασία ή «υποτιμημένα» ένσημα, απολύσεις, μη καταβολή δώρων και επιδομάτων, εργασιακή ανασφάλεια στο τέλος κάθε διδακτικού έτους, «βασιλεύουν» στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Στη συνάντηση παραβρέθηκε από την εργοδοτική πλευρά μόνον ο εκπρόσωπος του ΣΕΦΑ (φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης). Το σωματείο εξέθεσε τα αιτήματα που περιλαμβάνονται στην ΣΣΕ, η οποία βασίζεται στο πλαίσιο που προβάλλει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, και ο εκπρόσωπος της εργοδοσίας επανέλαβε τη γνωστή επιχειρηματολογία που πλέον ενισχύεται από τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις. Η συνάντηση δεν κατέληξε σε συμφωνία. Μόνο η οργάνωση της πάλης και ο αγώνας σε ταξική κατεύθυνση με μία γραμμή ρήξης με τα μονοπώλια, τις πολιτικές κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ, τα ιδεολογήματα της αστικής τάξης και τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό μπορεί να δώσει διέξοδο για τους εργαζόμενους.
Την Τετάρτη 16 Μάρτη, πραγματοποιήθηκε εξόρμηση σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, ξένων γλωσσών και ιδιωτικά ΙΕΚ στο κέντρο της Αθήνας. Μέλη του Σωματείου συζήτησαν με τους εργαζόμενους για το σχέδιο ΣΣΕ και την ανάγκη να συσπειρωθούν με το ΠΑΜΕ και το σωματείο.

Ριζοσπάστης 19/3/2011 Σελίδα 18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου