Χρήσιμα

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Τα "κομμένα" !

Η πρόταση και τα ψηφίσματα της ΕΝΠΡΩ που ήταν για ΓΣ μείναν για ΔΣ!


Η πρόταση που απορρίφθηκε από την πλειοψηφία της ΑΣΚ (ΠΑΜΕ) στην έκτακτη Γ.Σ. (16.1.2011) και τα ψηφίσματα δράσης, καταγγελίας και αλληλεγγύης που έμειναν ορφανά αφού το προεδρείο τα έκρινε εκτός χρόνου (και ίσως και εκτός τόπου...;!)

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
Έκτακτη Γενική Συνέλευση Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής - «Βύρωνας
»

Αθήνα, 16 Ιανουαρίου 2011


Δεδομένου ότι:
1)
Για τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης της Αττικής έχει συναφθεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Π.Κ. Υπ. Εργασίας 15/27-07-2010) που ισχύει από 1/7/2010 και έχει κηρυχτεί υποχρεωτική από το Ανώτερο Συμβούλιο Εργασίας (ΑΣΕ),
2) ο Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια καθηγητών (ΣΕΦΚ) οδήγησε σε ήττα την εργοδοσία που αμφισβήτησε την αντιπροσωπευτικότητά του (2005) ,
3) για 10 χρόνια τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΕΦΚ βρισκόταν σε δικαστική ομηρία με πράξεις της εργοδοσίας του Επαγγελματικού Σωματείου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Αττικής (Ε.Σ.Ι.Φ.ΜΕ.Α.),
4) έγιναν ανεπιτυχείς προσπάθειες διάσπασης του σωματείου με την κατάθεση εργοδοτικών ψηφοδελτίων το 1998 (ΕΝΟΤΗΤΑ) και το 2005 (ΔΑΚΕ) από τον ίδιο εκπρόσωπο,

Η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής - ΒΥΡΩΝΑΣ αποφασίζει, πριν το σωματείο μας προχωρήσει στην διαδικασία υπογραφής συλλογικής σύμβασης εργασίας για τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης του νομού Αττικής, να προχωρήσει σε καμπάνια εκστρατείας και ενημέρωσης των συναδέλφων στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και σε οργάνωση ανοικτής συζήτησης μαζί τους προκειμένου να διατηρηθεί η ενότητα του κλάδου.

Συνημμένα δυο (2) άρθρα της εφημερίδας Ριζοσπάστης:
Ριζοπάστης, १५.।7.2005


ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες
Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή

Σε συνθήκες «εργασιακού μεσαίωνα» δουλεύουν οι περίπου 8.000 καθηγητές ιδιωτικών φροντιστηρίων και τα μεγάλα προβλήματα του κλάδου φέρνουν για συζήτηση στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιώργος Χουρμουζιάδης, Λιάνα Κανέλλη και Ελπίδα Παντελάκη, με Ερώτησή τους προς τους υπουργούς Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.
Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι, όπως η ίδια η ύπαρξη των φροντιστηρίων αποτελεί μείζον ζήτημα του «παραπαίοντος εκπαιδευτικού συστήματος», το ίδιο ισχύει και για τις άθλιες εργασιακές σχέσεις σ' αυτούς τους χώρους. «Οι επί μία δεκαετία υπογραφόμενες συμβάσεις ανάμεσα στους καθηγητές και τους ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων είναι ορισμένου χρόνου με την αβεβαιότητα, την απόλυση και την επαγγελματική σύγχυση να κυριεύουν», σημειώνεται στην Ερώτηση.
«Οι συμβάσεις πολλές φορές παρακάμπτονται ή αγνοούνται, με υπερωρίες, ενημερώσεις και επιτηρήσεις να μένουν απλήρωτες, με δώρα, επιδόματα και άδειες να έχουν περάσει στη σφαίρα της φαντασίας». Κι αυτό ενώ τα ωρομίσθια είναι πολύ χαμηλότερα από εκείνα που αντιστοιχούν στους καθηγητές των ιδιωτικών σχολείων. Τα ωράρια είναι εξαντλητικά. «Επιπλέον στο μεγαλύτερο μέρος των φροντιστηρίων η φοροδιαφυγή οργιάζει, οι ανασφάλιστοι ή μερικώς ασφαλιζόμενοι καθηγητές αφθονούν και η συνταξιοδότηση από ένσημα αποκλειστικά από αυτόν το χώρο αποτελεί όνειρο άπιαστο», καταγγέλλουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, σημειώνοντας παράλληλα ότι «σύνηθες είναι και το φαινόμενο της εργοδοτικής τρομοκρατίας από τους ιδιοκτήτες, με τη σκιά της απόλυσης έντονη, παραπέμποντας σε άλλες εποχές».
Τα προβλήματα όμως δεν εξαντλούνται στα παραπάνω. Πρόσφατα ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΕΦΕ) προέβη σε προσφυγή αμφισβητώντας την αντιπροσωπευτικότητα του Σωματείου των Εργαζομένων Καθηγητών στα Φροντιστήρια (ΣΕΦΚ) άρα και τη δυνατότητα να διαπραγματεύεται την υπογραφή συλλογικής σύμβασης. Η προσπάθεια από πλευράς των εργοδοτών να ξηλωθούν και τα τελευταία κεκτημένα του κλάδου έπεσε στο κενό, αφού η προσφυγή τελικά δεν έγινε δεκτή.



Ριζοσπάστης, 23 Ιουνίου 2007
Αθωώθηκαν οι συνδικαλιστές του ΣΕΦΚ

Αθώους κήρυξε το Α' Τριμελές Πλημμελειοδικείο την εκπαιδευτικό και τους τρεις συνδικαλιστές του Συλλόγου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ), εναντίον των οποίων είχε καταθέσει μήνυση ιδιοκτήτης φροντιστηρίου στη Μεταμόρφωση και πρώην αντιπρόεδρος του εργοδοτικού σωματείου ΕΣΙΦΜΕΑ. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΦΚ, στο δικαστήριο αποκαλύφθηκε «η πραγματικότητα της ανασφάλιστης εργασίας και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας στα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης». Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος.
Το σωματείο των καθηγητών φροντιστηρίων αντιμετωπίζει νέα δίκη στις 13 Δεκέμβρη οπότε και εκδικάζεται αγωγή του νυν αντιπροέδρου των εργοδοτών, ενάντια σε συνδικαλιστές που έκαναν παρέμβαση για την τήρηση των νόμιμων αργιών.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Έκτακτη Γενική Συνέλευση Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής – «Βύρωνας».


ΨΗΦΙΣΜΑ για Παράσταση διαμαρτυρίας και κατάληψη του EUROPALSO

Αθήνα, 16 Ιανουαρίου 2011

H Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής ΒΥΡΩΝΑΣ αποφασίζει ότι στο τέλος Ιανουαρίου – αρχές Φεβρουαρίου, σε συγκεκριμένη ημερομηνία που θα ορίσει το Διοικητικό Συμβούλιο, να προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας και συμβολική κατάληψη των γραφείων του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών - EUROPALSO (Ακαδημίας 98) καθώς και σε διάβημα διαμαρτυρίας στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας (ΔΣΑ) με το οποίο θα καλούμε το Δ.Σ. να λάβει θέση απέναντι στην αήθη συμμετοχή και συμβολή του αντιπροέδρου του Δ.Σ στη σχεδίαση και την εκτέλεση του δόλιου εγχειρήματος που αφορά στο στήσιμο του εργοδοτικού κλαδικού σωματείου στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών ώστε να ακυρωθούν όσα οι εκπαιδευτικοί με αγώνες και αίμα είχαν κατακτήσει.
Η Γενική Συνέλευση αποφασίζει να απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στις παραπάνω δράσεις σε συναδέλφους και σε μέλη άλλων σωματείων.

ΨΗΦΙΣΜΑ για σύγκληση σωματείων εκπαιδευτικών στο ΕΚΑ
Αθήνα, 16 Ιανουαρίου 2011

Ο Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής – ΒΥΡΩΝΑΣ αποφασίζει να καλέσει στο άμεσο μέλλον (τέλη Γενάρη, αρχές Φλεβάρη) τα σωματεία των εκπαιδευτικών και του εργατικού κινήματος σε συνάντηση στο ΕΚΑ, και σε ακριβή ημερομηνία που θα καθορίσει το ΔΣ του σωματείου μας προκειμένου να ληφθούν κοινές αποφάσεις δράσης και κινητοποίησης κατά του εκτρώματος που αυτοαποκαλείται «Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Νομού Αττικής»


ΨΗΦΙΣΜΑ για τη διαγραφή δημοσιογράφου του Ριζοσπάστη από ΕΣΗΕΜΘ

Αθήνα, 16 Ιανουαρίου 2011

Όχι στις αυταρχικές και τρομοκρατικές ενέργειες φρονηματικού τύπου
Όχι στον κυβερνητικό συνδικαλισμό


Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής - ΒΥΡΩΝΑΣ καταδικάζει ως απαράδεκτη και αντιδημοκρατική την απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) να διαγράψει την δημοσιογράφο του Ριζοσπάστη και στέλεχος του ΚΚΕ Άννας Ανανιάδου, για 10 μήνες, επειδή στις 17 Δεκέμβρη του 2009 συμμετείχε σε απεργία του ΠΑΜΕ και γιατί συμμετείχε σε συμβολική παρέμβαση που έκαναν οι απεργοί τότε στο μεσημεριανό δελτίο της ΕΤ.3 για να βγάλει στο αέρα την φωνή των εργατών.


Το «παράπτωμα» της συναδέλφου ήταν ότι απήργησε την στιγμή που η ΕΣΗΕΜ-Θ δεν είχε πάρει τέτοια απόφαση.
Ο κάθε εργαζόμενος έχει δικαίωμα να απεργεί όταν, όπου και με όποιον αυτός επιθυμεί.


ΨΗΦΙΣΜΑ
Αθήνα, 16 Ιανουαρίου 2011


Όχι στις ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις
Να καταργηθεί τώρα ο αντεργατικός νόμος 3899/2010


Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση νομού Αττικής – ΒΥΡΩΝ καταδικάζει απερίφραστα τους συνεργούς της πρώτης δήθεν ειδικής επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας για τους 120 εργαζόμενους της επικερδέστατης γαλακτοβιομηχανίας Δράμας ΝΕΟΓΑΛ Α।Ε. η οποία υπογράφηκε στις 29.12.2010, ισχύει από 1η Ιανουαρίου 2010 και μειώνει τις απολαβές των εργαζομένων της επιχείρησης κατά 9%.


Συνεργοί είναι η εργοδοσία, η κυβέρνηση αλλά και η ηγεσία του σωματείου της επιχείρησης που ελέγχεται από την ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ.
Πρόσφατα το ΠΑΣΟΚ, με τις ευλογίες του ΣΕΒ και της Τρόικας, διαμέσου του εκτρωματικού και αντεργατικού νόμου 3899/2010 (ΦΕΚ τ. Α 17.12.2010) θέσπισε τις ειδικές επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας οι οποίες «υπερισχύουν από τις αντίστοιχες κλαδικές συμβάσεις εργασίας, χωρίς περιορισμούς» ανέτρεψε εκ βάθρων το προηγούμενο νομικό καθεστώς, γυρίζοντας την ιστορία δεκαετίες πίσω, και με όπλο την απειλή των απολύσεων άνοιξε το δρόμο για την κατάργηση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Κυβέρνηση, εργοδότες, κυβερνητικός ή εργοδοτικός συνδικαλισμός στηρίζουν την λεγόμενη ανταγωνιστικότητα και τη κερδοφορία του κεφαλαίου ενάντια στο λαϊκό εισόδημα.
Επειδή η μείωση των μισθών απειλεί όλους τους εργαζόμενους και είναι μόνιμη, καλούμε συνδικάτα και εργαζόμενους να αντισταθούν και να καταδικάσουν πολιτικές, κόμματα και ηγεσίες μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα που συνομολογούν προκειμένου να μειωθεί η τιμή της εργατικής δύναμης.
Oi εργαζόμενοι με όπλο την ενότητα, την κοινή δράση και αλληλεγγύη πρέπει να ακυρώσουν κάθε απόπειρα μείωσης του μισθού τους και να περάσουν στην αντεπίθεση.

ΨΗΦΙΣΜΑ Αυτή δεν είναι υπουργός Παιδείας αλλά υπουργός Επιχειρηματικότητας και Φροντιστηριούχων!
Αθήνα, 16 Ιανουαρίου 2011

Μετά το στήσιμο από εργοδοτικά συμφέροντα του ψευδο-«σωματείου εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών νομού Αττικής», η τροπολογία της υπουργού Παιδεία Α.

Διαμαντοπούλου στο σχέδιο νόμου «Ίδρυση Υπηρεσιών Ασύλου κλπ» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που δίνει την δυνατότητα να ιδρύουν και να λειτουργούν φροντιστήρια ελληνικοί και ξένοι εξωδιδακτικοί επιχειρηματικοί παράγοντες στα πλαίσια της πλήρης απελευθέρωσης και εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις επιταγές του Μνημονίου, βαθαίνει περαιτέρω τον εργασιακό μεσαίωνα στην ιδιωτική εκπαίδευση.


Οι εργοδότες του πανελληνίου Συνδέσμου ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (EUROPALSO) αλλά και τα σωματείο των φροντιστηρίων του ΟΜΗΡΟΥ προχώρησαν σε υπογραφή συλλογικής σύμβασης με τον εαυτό του, δηλαδή το παραπάνω «σωματείο» που μειώνει της ήδη πενιχρές αμοιβές των καθηγητών στα κέντρα (φροντιστήρια) ξένων γλωσσών σε ποσοστό που φτάνει το 50%. Με τις ευλογίες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Νέας Δημοκρατίας και με χουντικές μεθόδους το παραπάνω «σωματείο» που η πρόεδρός του επαγγέλλεται ταμίας, κατάφερε να υφαρπάξει την αντιπροσωπευτικότητα του κλάδου των καθηγητών των κέντρων (φροντιστηρίων) ξένων γλωσσών στον νομό Αττικής όπου εργάζονται χιλιάδες καθηγητές και παρακολουθούν μαθήματα εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές.
Το προηγούμενο διάστημα η ανεξέλεγκτη ανάπτυξη Α.Ε. παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών με το σύστημα franchise στον χώρο των φροντιστηρίων, οι επιταγές της Ε.Ε. και της Τρόικας διαμόρφωσαν το πεδίο προκειμένου η κατάπτυστη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να δώσει την δυνατότητα να ιδρύουν και να λειτουργούν φροντιστήρια όχι μόνο φυσικά αλλά και νομικά πρόσωπα.
Η συνεχής μεταφορά δημόσιων πόρων από την δημόσια στην ιδιωτική εκπαίδευση των αδηφάγων επιχειρηματικών συμφερόντων με παράλληλη υποβάθμιση του παιδαγωγικού ρόλου των εκπαιδευτικών είναι στρατηγική του κεφαλαίου και της ΕΕ. Οι εκπαιδευτικοί ήδη από καιρό αντιμετωπίζονται σαν ιδιωτικοί υπάλληλοι σε ένα χώρο όπου βασιλεύει η εργασιακή περιπλάνηση, η ανασφάλιστη εργασία, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου και το βάρβαρο καθεστώς της ωρομίσθιας αμοιβής.
Η Α। Διαμαντοπούλου δεν είναι υπουργός Παιδείας αλλά υπουργός της Αγοράς, της Επιχειρηματικότητας και της Ανταγωνιστικότητας! Οι εργαζόμενοι στα ξενόγλωσσα και στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης από κοινού και μαζί με όλους τους εργαζόμενους θα απαντήσουν δυναμικά στις συνεχείς προκλήσεις κυβέρνησης και εργοδοτών.


ΨΗΦΙΣΜΑ
Όχι στο τείχος της ντροπής στον Έβρο

Αθήνα, 16 Ιανουαρίου २०११


Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να υψώσει φράχτη στον Έβρο προκειμένου να αποτελέσει, κατά τα λεγόμενά της, ανάχωμα στην είσοδο προσφύγων στην χώρα μας.


Μέσα στην γενικευμένη κρίση η κυβέρνηση μετά το άυλο τοίχος που έχει σηκώσει προκειμένου να αποκόψει το δικαίωμα όλων των εργαζομένων για μια αξιοπρεπή ζωή ετοιμάζεται να ορθώσει πραγματικό τοίχος προκειμένου δήθεν να προστατέψει τους Έλληνες πολίτες από τους μετανάστες και δήθεν να προστατέψει θέσεις εργασίας και να μειώσει την εγκληματικότητα.
Με μια τέτοια πράξη το μόνο που κάνει είναι να αυξήσει την παράνομη δραστηριότητα των διακινητών ανθρώπων που ήδη δραστηριοποιούνται στην περιοχή και στην αύξηση των θαλασσοπνιγμένων. Αποτελεί προσπάθεια της κυβέρνησης και της Ε.Ε. να στρέψουν την κύρια προσοχή των εργαζομένων σε ξενοφοβικές και ρατσιστικές αντιλήψεις.
Το λεγόμενο φαινόμενο του μεταναστευτικού φαινομένου είναι συνυφασμένο με την ανισομερή ανάπτυξη του καπιταλισμού, την εκμετάλλευση των φτωχών χωρών του λεγομένου τρίτου κόσμου, των ιμπεριαλιστικών πολέμων και συνειδητή επιλογή του κεφαλαίου προκειμένου να εξασφαλίζει φτηνή εργατική δύναμη.
Οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου χρησιμοποιούν το μεταναστευτικό φαινόμενο σαν ιδεολογικό όπλο στην στρατηγική της διάσπασης των εργαζομένων.
Σήμερα σηκώνουν τείχη στον Έβρο και προσπαθούν να φράξουν τα όνειρα των εργαζομένων, ταλαιπωρημένων και φτωχών ανθρώπων. Αύριο δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν τα τείχη και οι φράχτες των σπιτιών τους θα είναι ικανοί να αποτρέψουν την οργή του λαού.


ΨΗΦΙΣΜΑ
Όχι άλλο αίμα εργατών στο βωμό του κέρδους

Αθήνα, 16 Ιανουαρίου 2011


Ο 44χρονος αδήλωτος και ανασφάλιστος Αιγύπτιος εργάτης, πατέρας 4 παιδιών, Aζίζ Εμάντ την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010 δεν επέστρεψε στο σπίτι του.

Έχασε την ζωή του πέφτοντας από τον τρίτο όροφο, ενώ καθάριζε τα τζάμια σε κτήριο του υπουργείου Εργασίας και μάλιστα της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων, κονδύλια της οποίας δήθεν διατίθενται για τη αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας και την ενδυνάμωση του θεσμού της πλήρους και σταθερής απασχόλησης. Ο Αζίζ Εμάντ εργαζόταν εκτός νόμιμου ωραρίου, που σύμφωνα με την σύμβαση πρέπει να γίνεται τις καθημερινές 04:00-09:00 μμ. και χωρίς μέτρα ασφαλείας.
Το υπουργείο Εργασίας απέκρυψε επί 9 ολόκληρες μέρες το γεγονός που έγινε σε δικούς του χώρους.
Για την κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας πρόκειται για ένα ακόμα ατυχές εργατικό ατύχημα ανάμεσα στους δεκάδες εργαζόμενους που σκοτώνονται κάθε χρόνο στους χώρους εργασίας, αντίθετα για την Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση νομού Αττικής-«Βύρωνας» πρόκειται για μια ακόμα δολοφονία εργαζομένου στην διάρκεια εργασίας.
Κυβέρνηση, ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ λεηλατούν μισθούς, συντάξεις και καταδικάζουν στην ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους ενώ συνεχίζουν να σπαταλούν τον δημόσιο πλούτο.
Για αυτούς η ανθρώπινη ζωή μπροστά στα κέρδη και στην ανταγωνιστικότητα δεν έχει καμιά αξία, είναι απλά ένα τραγικό περιστατικό ενός μέλλοντος γενικευμένης επισφάλειας και ανασφάλειας.
Απαιτούμε εδώ και τώρα:
Να τιμωρηθούν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας του μετανάστη εργάτη Αζίζ Εμάντ
Όχι άλλο αίμα εργατών στο βωμό του κέρδους.

...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου