Χρήσιμα

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Αυτή δεν είναι υπουργός Παιδείας αλλά υπουργός Επιχειρηματικότητας και Φροντιστηριούχων!

Μετά το στήσιμο από εργοδοτικά συμφέροντα του ψευδο-«σωματείου εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών νομού Αττικής», η τροπολογία της υπουργού Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου στο σχέδιο νόμου «Ίδρυση Υπηρεσιών Ασύλου κ.λπ.» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που δίνει τη δυνατότητα να ιδρύουν και να λειτουργούν φροντιστήρια ελληνικοί και ξένοι εξωδιδακτικοί επιχειρηματικοί παράγοντες στο πλαίσιο της πλήρους απελευθέρωσης και εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις επιταγές του Μνημονίου, βαθαίνει περαιτέρω τον εργασιακό μεσαίωνα στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Οι εργοδότες του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (EUROPALSO) αλλά και το σωματείο των φροντιστηρίων του ΟΜΗΡΟΥ προχώρησαν σε υπογραφή συλλογικής σύμβασης με τον εαυτό τους, δηλαδή το παραπάνω «σωματείο», που μειώνει τις ήδη πενιχρές αμοιβές των καθηγητών στα κέντρα (φροντιστήρια) ξένων γλωσσών σε ποσοστό που φτάνει το 50%. Με τις ευλογίες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Νέας Δημοκρατίας και με χουντικές μεθόδους, το παραπάνω «σωματείο», που η πρόεδρός του επαγγέλλεται την ταμία, κατάφερε να υφαρπάξει την αντιπροσωπευτικότητα του κλάδου των καθηγητών των κέντρων (φροντιστηρίων) ξένων γλωσσών στο νομό Αττικής όπου εργάζονται χιλιάδες καθηγητές και παρακολουθούν μαθήματα εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές.

Το προηγούμενο διάστημα η ανεξέλεγκτη ανάπτυξη Α.Ε. παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών με το σύστημα franchise στο χώρο των φροντιστηρίων, οι επιταγές της Ε.Ε. και της Τρόικας διαμόρφωσαν το πεδίο προκειμένου η κατάπτυστη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να δώσει τη δυνατότητα να ιδρύουν και να λειτουργούν φροντιστήρια όχι μόνο φυσικά αλλά και νομικά πρόσωπα.

Η συνεχής μεταφορά δημόσιων πόρων από τη δημόσια στην ιδιωτική εκπαίδευση των αδηφάγων επιχειρηματικών συμφερόντων με παράλληλη υποβάθμιση του παιδαγωγικού ρόλου των εκπαιδευτικών είναι στρατηγική του κεφαλαίου και της ΕΕ. Οι εκπαιδευτικοί ήδη από καιρό αντιμετωπίζονται σαν ιδιωτικοί υπάλληλοι σε ένα χώρο όπου βασιλεύει η εργασιακή περιπλάνηση, η ανασφάλιστη εργασία, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου και το βάρβαρο καθεστώς της ωρομίσθιας αμοιβής.

Η Α. Διαμαντοπούλου δεν είναι υπουργός Παιδείας αλλά υπουργός της Αγοράς, της Επιχειρηματικότητας και της Ανταγωνιστικότητας! Οι καθηγητές στα ξενόγλωσσα και στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης από κοινού και μαζί με όλους τους εργαζόμενους θα απαντήσουν δυναμικά στις συνεχείς προκλήσεις κυβέρνησης και εργοδοτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου