Χρήσιμα

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΟΡΦΑΝΑ...

ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΦΟΒΑΤΑΙ Η ΑΣΚ (ΠΑΜΕ) ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ";

Παρακάτω παραθέτουμε τα ψηφίσματα που κατέθεσε η Ενωτική Πρωτοβουλία στην κυριακάτικη τακτική Γενική Συνέλευση του σωματείου μας. Ως γνωστό η ΑΣΚ (ΠΑΜΕ) από 23.3.2010 έχει αποφανθεί ότι είμαστε "εχθροί της εργατικής τάξης", "βαρίδια" του εργατικού κινήματος.

Μετά την απαράδεκτη και βίαιη συμπεριφορά εκ μέρους συνδικαλίστριας του ΠΑΜΕ και άλλων φραστικών απειλών εναντίον μέλους μας όταν εκείνος ζήτησε να δει το βιβλίο παρόντων προκειμένου να εξετάσει αν αναγράφεται το όνομα ιδιοκτήτριας κέντρου ξένων γλωσσών (μέλους του Δ.Σ. από το 2006 έως το 2009) στους συμμετέχοντες σε πρόσφατη συνέλευση του σωματείου μας, το Προεδρείο έκρινε και δεν έπρεπε να τεθούν σε ψηφοφορία τα τέσσερα ψηφίσματα που είχαμε καταθέσει με την έναρξη της Συνέλευσης προκειμένου κάποια στιγμή να εγκριθούν.

1) Το ψήφισμα του Σχεδίου Προγραμματισμού/Δράσης 2) Το ψήφισμα "Ένας μαθητής μας δεν είναι πια μαζί μας!" με αφορμή τα δύο χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου 3) Το ψήφισμα αλληλεγγύης στους αγώνες των συναδέλφων του Συντονιστικού των Ωρομισθίων-Αναπληρωτών και της Πανελλήνιας Ένωσης Αδιορίστων Εκπαιδευτικών 4) Το ψήφισμα αλληλεγγύης στο ΣΕΦΙΕ για την επίθεση που δέχτηκε συνάδελφος και την παρουσία της αστυνομίας.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
Σχέδιο Προγραμματισμού / Δράσης - Τακτική Γενική Συνέλευση - Αθήνα, 5.12.2010

Γενικά

  • Καταδίκη και Ανατροπή της πολιτικής της Κυβέρνησης, του ΔΝΤ και της ΕΕ
  • Όλοι στη Γενική Απεργία στις 15 Δεκέμβρη με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία

Σε μια εποχή όπου οι εργαζόμενοι στα κέντρα (φροντιστήρια) ξένων γλωσσών εγκαταλείφθηκαν στα χέρια της άπληστης εργοδοσίας, με κύρια ευθύνη των κυβερνήσεων Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, του κυβερνητικού συνδικαλισμού, της πλειοψηφίας της ΟΙΕΛΕ, αλλά και της πλειοψηφία του σωματείου μας (ΑΣΚ), είναι πλέον εδώ και πολλά χρόνια αναγκασμένοι να εργάζονται με μεσαιωνικούς όρους· όρους που επέβαλαν οι εργοδότες του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (EUROPALSO) με την υποστήριξη γνωστών συνδικαλιστικών και νομικών παραγόντων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. (Βερβεσός, Λυκουρέζος), του Σωματείου Ιδιοκτητών Ξενόγλωσσων Φροντιστηρίων Ομήρου Δήμων Αττικής και Επαρχιών και το ψευδο-Σωματείο Εργαζομένων Στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Ν. Αττικής, το οποίο, ως γνωστό, συνέστησαν συγγενικά πρόσωπα εργοδοτών πάσης φύσεως, όπως σύζυγοι, τέκνα, γαμπροί, κουμπάροι κ.α. και το οποίο αποτελεί πλέον στήριγμα των αντεργατικών “μνημονιακών” πολιτικών της Κυβέρνησης και του κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Το σωματείο μας, με ευθύνη της ΑΣΚ, από το 2006, μετά την ενταξή του στο ΠΑΜΕ, αναλώθηκε στην αλλαγή της νομικής μορφής του συλλόγου μας και στην πολεμική της με άλλα ταξικά σωματεία της ιδιωτικής εκπαίδευσης (!) αλλά και ενάντια σε κόμματα της αριστεράς (!), χωρίς ωστόσο να στοχεύσει και να αναπτύξει δράσεις και παρεμβάσεις κατά του σωματείου μαϊμού...

Σε μια εποχή όπου οι Σ.Σ.Ε. είναι στο στόχαστρο της Τρόϊκας, του ΣΕΒ, της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, και των συνοδοιπόρων της (ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ), και γίνεται συστηματική προσπάθεια ακύρωσής τους στην πράξη, με την κατάργηση της δυνατότητας επέκτασής τους, την υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων, την κατακόρυφη μείωση των μισθών, τις απολύσεις και την επικράτηση της εργασιακής ζούγκλας των ατομικών συμβάσεων ...

Σε μια εποχή όπου η ανεργία φουντώνει, με τον επίσημο καταγεγραμμένο αριθμό ανέργων να πλησιάζει επικίνδυνα το 1.000.000, με μόλις 1 στους 4 να δικαιούται να λάβει επίδομα ανεργίας και οι υπόλοιποι να ρίχνονται στον καιάδα της εξαθλίωσης και πιθανότατα σε κάποια ουρά για συσσίτιο, χωρίς ιατρική περίθαλψη, αδυνατώντας να πληρώσουν τους λογαριασμούς για φως, νερό, τηλέφωνο, αδυνατώντας να πληρώσουν ακόμα και τα έξοδα μεταφοράς τους, εξωθούνται στο κοινωνικό περιθώριο της καπιταλιστικής εργασιακής ζούγκλας....

Σε μια εποχή που η δεύτερη αναθεώρηση του μνημονίου οδηγεί σε περαιτέρω μεγάλες αυξήσεις του ΦΠΑ, σε αυξήσεις των ειδών πρώτης ανάγκης, σε διπλασιασμό της τιμής του πετρελαίου, σε αυξήσεις στο ρεύμα και στα εισιτήρια, στο ξεπούλημα ΟΣΕ και ΔΕΗ, στην διάλυση των δημόσιων νοσοκομείων, της δημόσιας παιδείας και υγείας, στην αποδιοργάνωση των Πανεπιστημίων...

Εμείς οι εργαζόμενοι πρέπει να ξεσηκωθούμε και να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Καλούμε τα μέλη του σωματείου μας, όλους τους εργαζόμενους και τους ανέργους να βρεθούμε στον αγώνα για την διεκδίκηση της ζωής μας, στην Γενική Απεργία της 15ης Δεκέμβρη. Να οργανώσουμε την πάλη μας!

Γνωρίζουμε ότι για την παραπάνω συνολική κατάσταση έχει τεράστια ευθύνη ο υποταγμένος κυβερνητικός συνδικαλισμός της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που περιορίζεται σε ανακοινώσεις και δελτία τύπου, παραμένοντας θεατής της λαίλαπας των αντεργατικων μέτρων της κυβέρνησης και των απολύσεων, ρίχνοντας για λόγους εντυπωσιασμού τουφεκιές στον αέρα αφού ακόμα και για αυτή την 24ωρη απεργία της 15ης Δεκέμβρη δεν κάνει τίποτα για την επιτυχία της. Αντίθετα, ο προέδρος της Παναγόπουλος συνδιαλέγεται με τον ΣΕΒ σε “μυστικές συναντήσεις” και παζαρεύει την οριζόντια μείωση των μισθών.

Μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία να αγωνιστούμε προκειμένου να εκδιώξουμε την Τρόϊκα από την χώρα μας, να ανατρέψουμε την βάρβαρη αντικοινωνική και αντιδραστική πολιτική της Κυβέρνησης και των συνοδοιπόρων της. Να ξεμπερδέουμε με τους οσφυοκάμπτες συνδικαλιστές της εργατικής αριστοκρατίας/γραφειοκρατίας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, να μην εφησυχάζουν και να γίνουν μέλη στο σωματείο μας, να δυναμώσουμε την συλλογική προσπάθειά μας προκειμένου να πετύχουμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που θα διασφαλίζουν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας, αλλά και θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες μας.

Το προηγούμενο διάστημα η πλειοψηφία της ΑΣΚ (ΠΑΜΕ), που έχει την ευθύνη της διοίκησης του σωματείου, αγνόησε επιδεικτικά και δεν υλοποίησε την πρόταση της ΕΝΠΡΩ, που ψηφίστηκε ομόφωνα στο Δ.Σ., για παρέμβαση του σωματείου μας στην διαδικασία “διαπραγμάτευσης” του EUROPALSO με το ψευδό-"σωματείο εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών νομού Αττικής" για υπογραφή Σ.Σ.Ε.. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι εργοδότες με τα τσιράκια τους υπέγραψαν και τέταρτη νέα τριετή, αυτή τη φορά, Σ.Σ.Ε. με τους γνωστούς απάνθρωπους όρους, ώστε να συνεχίσουν ανενόχλητοι το έργο εξόντωσής μας που απεργάζονται ήδη από ....το 2004.

Η πλειοψηφίας του Δ.Σ. Δεν θέλησε να κάνει καμιά ενέργεια προκειμένου να υπάρξει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τα μέλης του συλλόγου μας κι ούτε, βέβαια, να διαπραγματευτεί έγκαιρα με τους εργοδότες την στιγμή που οι τελευταίοι υπέγραψαν ...με τους εαυτούς τους νέα μεσαιωνικού τύπου σύμβαση τριετούς διάρκειας. Αντ'αυτού η πλειοψηφία της ΑΣΚ παρουσίασε σχέδιο Σ.Σ.Ε. τόσο για τους καθηγητές κέντρων ξένων γλωσσών, όσο και για τους καθηγητές στα φροντιστήρια Μ.Ε. με σημαντικές ταξικές παραχωρήσεις στην εργοδοσία, ενόσω το σωματείο των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης (ΣΕΦΚ) έχει την ευθύνη υπογραφής Σ.Σ.Ε. για τα μέλη του και βρισκόταν στην διαδικασία διαπραγμάτευσης με τους εργοδότες. Η Σ.Σ.Ε. που υπέγραψε ο ΣΕΦΚ για τους καθηγητές των φροντιστηρίων είναι πολύ ανώτερη από την αντίστοιχη πανελλαδικής της ΟΙΕΛΕ. Ευτυχώς η πλειοψηφία της ΑΣΚ, μέσα στην γενικότερη κατακραυγή, απέσυρε εκείνο το κατάπτυστο σχέδιο.... αλλά στην συνέχεια δεν παρουσίασε και κανένα άλλο.

Είναι επιτακτική ανάγκη η διαρκής προσπάθεια μαζικοποίηση του σωματείου - Δράσεις
Προτείνουμε:
►Παράσταση διαμαρτυρίας και συμβολική κατάληψη των γραφείων του EUROPALSO (Ακαδημίας 98) σε συνεργασία με άλλα συνδικάτα και με στόχο να καταδικαστούν οι συνθήκες γαλέρας στα ΚΞΓ. Ενημερωτικές εξορμήσεις στους χώρους εργασίας των Κέντρων Ξένων Γλωσσών. Πρέπει πρώτα να αρχίσουμε από τα μεγάλα φροντιστήρια των μελών του Δ.Σ. του EUROPALSO και του ΟΜΗΡΟΥ. Ενημερωτικές παρεμβάσεις σε χώρους όπου συμμετέχουν καθηγητές συνάδελφοι (εκθέσεις βιβλίων, συνέδρια, σεμινάρια κ.ο.κ.). ►Άμεση παρέμβαση στους χώρους εργασίας όταν καταπατούνται τα δικαιώματα των εργαζομένων. ►Προσπάθεια υπογραφής Σ.Σ.Ε.. για τα κέντρα ξένων γλωσσών του Νομού Αττικής. ►Ενημέρωση με καμπάνιες των ξενόγλωσσων φιλολογικών τμημάτων του πανεπιστημίου. ►Ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους καθηγητικούς συλλόγους ξένων γλωσσών για ενημερωτική συνάντηση προκειμένου να αντιμετωπιστεί η διαμορφωμένη κατάσταση στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών. Πλατύ κάλεσμα για ένταξή των μελών τους στο σωματείο μας. Όχι στην εγκατάλειψη των συναδέλφων. ►Σύσφιξη των σχέσεων με επαγγελματικούς συλλόγους ξένων γλωσσών, ταξικά σωματεία της ιδιωτικής εκπαίδευσης όπως του ΣΕΦΚ, ΣΕΦΙΕ κ.ά.. Κάλεσμα για κοινές συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων και σύγκληση κοινών Γενικών Συνελεύσεων. Καταδίκη των εργοδοτικών μεθόδων και κοινές δράσεις. ►Ανοικτό κάλεσμα σε σωματεία της ιδιωτικής εκπαίδευσης και του εργατικού κινήματος για τη δημιουργία μιας Μαζικής Επιτροπής που θα αντιμετωπίζει, εκτός των άλλων, και το φλέγον ζητήματα του στημένου σωματείου με έναν σχεδιασμό για την υλοποίησης ριζοσπαστικών και δυναμικών δράσεων. ►H ιστοσελίδας του σωματείου μας, που έγινε μετά από πρόταση δική μας, να είναι σελίδα δημοκρατικής, αντικειμενικής ενημέρωσης και όχι ηλεκτρονικός τόπος προπαγάνδας της ΑΣΚ (ΠΑΜΕ) και συγκεκριμένης παρατάξης στις πρόσφατες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Το σωματείο πρέπει να ανήκει σε όλα στα μέλη του. Να υπάρξει χώρος για τις ανακοινώσεις όλων των παρατάξεων, χωρίς αποκλεισμούς. Η ενημέρωση των συναδέλφων να γίνεται και ηλεκτρονικά. ►Αναβάθμιση της εφημερίδας του συλλόγου, έγκαιρη έκδοση και ταχυδρόμησής της σε όλα τα μέλη, με τη δέουσα συντακτική επιμέλεια, χωρίς ορθογραφικά και συντακτικά λάθη που μας εκθέτουν ως εκπαιδευτικούς. Να γίνουν ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ η εφημερίδα όλων των συναδέλφων, μέσο πολιτισμένης αντιπαράθεσης και ενημέρωσης, ένα πεδίο δημοκρατικού διαλόγου και όχι όργανο της παραταξιακής πλειοψηφίας της ΑΣΚ για πρωτοσέλιδα άρθρα κατασυκοφάντησης των μελών της ΕΝΠΡΩ. ►Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και στην πάλη του εργατικού κινήματος. ►Συνεχείς καταγγελίες της "μαϊμού" νέας Σ.Σ.Ε.. με δράσεις κατά των αυτουργών των απαράδεκτων όρων εργασίας που επιβάλλουν. ►Παραστάσεις διαμαρτυρίας και μαζικές συγκέντρωσεις στο Υπουργείο Εργασίας. ►Συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και προώθηση συγκεκριμένων αιτημάτων μας. ►Συνάντηση με τα κόμματα κατά τις οποίες, αφού θα γίνει από εμάς η σχετική ενημέρωση για τα θέματα των καθηγητών ξένων γλωσσών των φροντιστηρίων, θα ζητείται η θέση τους επ’αυτών.

Εύρυθμη εσωτερική λειτουργία του Σωματείου Προτείνουμε:
►Εγγραφή νέων μελών σύμφωνα με τις καταστατικές αρχές του σωματείου. Ανανέωση και εκκαθάριση μητρώου. Ψηφοφορία για την έγκριση των εγγραφών από τη Γενική Συνέλευση με ονομαστική αναφορά. Καμία εγγραφή στο σύλλογο χωρίς την έγκριση του Δ.Σ. ή της Γενικής Συνέλευσης. ►Οικονομικός έλεγχος από την Ελεγκτική Επιτροπή σύμφωνα με τις καταστατικές αρχές. Διαφάνεια στη λειτουργία του οργάνου. Οργανωμένη και συστηματική δουλειά του Δ.Σ. Οικονομική τακτοποίηση και λογοδοσία της ταμία στις Γενικές Συνελεύσεις και έγκριση δαπανών από το Δ.Σ. στο τέλος κάθε μήνα. ►Αντικατάσταση της αντιπροέδρου του Δ.Σ. (ΑΣΚ), λόγω μακρόχρονης απουσίας από τις δραστηριότητες των οργάνων. ►Διαφάνεια σε όλους τους τομείς λειτουργίας του σωματείου. Ανάπτυξη και σύσφιξη των σχέσεων των μελών του σωματείου. ►Διευκόλυνση των παρατάξεων εκ μέρους του Δ.Σ. στο πλαίσιο της συναδελφικότητας και των δημοκρατικών αρχών προκειμένου να μαζικοποιηθεί το σωματείο. Ξεπέρασμα των μικροκομματικών σκοπιμοτήτων που συνήθως χαρακτηρίζουν τις πλειοψηφίες. ►Ενότητα στην δράση, συμμετοχή, αλληλεγγύη. Ενημέρωση όλων των μελών του Δ.Σ.και του σωματείου για στοχευμένες δράσεις και συμμετοχή σ'αυτές. ►Να σταματήσουν οι γελοίες και φαιδρές προσπάθειες αποκλεισμού των μελών της ΕΝΠΡΩ στο Δ.Σ., καθώς και όλων των απλών μελών του σωματείου μας από συναντήσεις του σωματείου μας με κυβερνητικούς εκπροσώπους και φορείς. ►Δημιουργία εσωτερικού κανονισμού και λειτουργία του σωματείου βάσει των δημοκρατικών αρχών της ισονομίας.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ – “ΒΥΡΩΝ”

Ένας μαθητής μας δεν είναι πια μαζί μας!
Αθήνα, 5.12.2010

Αύριο, Δευτέρα 6 Δεκεμβίου 2010, συμπληρώνονται 2 χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από ειδικούς φρουρούς της Ελληνικής Αστυνομίας।

Η δολοφονία αποτέλεσε την αφορμή ώστε να ξεχυθούν αυθόρμητα στους δρόμους χιλιάδες νέοι και εργαζόμενοι για να διαδηλώσουν ενάντια στη βία και την ασυδοσία της εξουσίας, την καταπάτηση στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων αλλά και ενάντια στην καθημερινή μιζέρια και εκμετάλλευση.

Δύο χρόνια μετά, τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα συνεχίζουν να δολοφονούν τις ελπίδες και να πνίγουν τα όνειρα χιλιάδων νέων ανθρώπων και εργαζομένων.

Η κοινωνική ζούγκλα που διαμορφώνει η οικονομική κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, η τρόϊκα, το ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ και οι εκφραστές τους στη χώρα μας ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και οι συνοδοιπόροι τους, καταργούν κάθε κοινωνικό δικαίωμα για δωρεάν Παιδεία, Υγεία και Κοινωνική Ασφάλιση. Το μόνο που υπόσχονται είναι ανασφάλεια, επισφάλεια, ανεργία.

Η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων Στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής – “Βύρων”, καλεί όλους μας να πλημμυρίσουμε τους δρόμους της Ελλάδας τη ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2010, να τιμήσουμε την μνήμη του Αλέξανδρου, να συμμετάσχουμε στα συλλαλητήρια για δημόσια και δωρεάν Υγεία, Παιδεία και Κοινωνική Ασφάλεια. Για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους μας, με μισθούς και συνθήκες εργασίας ανάλογες των αναγκών μας. Για να ανατραπεί η κυβέρνηση και η βάρβαρη πολιτική του μνημονίου. Για να φύγουν οι δυνάμεις επικυριαρχίας ΔΝΤ – ΕΕ- ΚΕΤ από την χώρα μας. Για ένα μέλλον χωρίς αστυνομική βία και δολοφονίες, χωρίς τον αυταρχισμό και την καταστολή των αγώνων. Για μια κοινωνία αντάξια των ονείρων των μαθητών μας.

Ενωτική Πρωτοβουλία – Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Νομού Αττικής
5.12.2010
ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Μετά τις δυναμικές και μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στις «λευκές» συμβάσεις και τις περικοπές μισθών και επιδομάτων, μετά τη νίκη που φαίνεται ξεκάθαρα ότι πέτυχαν η συλλογικότητα και η συναδελφικότητα, κατοχυρώνοντας την απόσυρση των λευκών συμβάσεων και τη δέσμευση πληρωμής αργιών και κατοχύρωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους, οι συνάδελφοι αναπληρωτές, ωρομίσθιοι και αδιόριστοι της Δημόσιας Εκπαίδευσης συνεχίζουν τον αγώνα τους.
Γιατί ακόμα κάποιοι διευθυντές και προϊστάμενοι συνεχίζουν να συμπεριφέρονται ως το δεξί χέρι της ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, γιατί ακόμα δεν έχει πληρωθεί κανείς από τους συναδέλφους, γιατί η δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, οι μαθητές, οι φοιτητές και οι εκπαιδευτικοί τόσο της δημόσιας όσο και της ιδιωτικής εκπαίδευσης έχουν να αντιμετωπίσουν τη συνολική επίθεση στα δικαιώματα και τα κεκτημένα τους, όταν το πανεπιστήμιο επιχειρηματικοποιείται, τα σχολεία κλείνουν, οι διορισμοί εκμηδενίζονται, οι μισθοί μειώνονται…

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ -“Ο ΒΥΡΩΝ” που αγωνίζεται για δωρεάν και αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ενιαία Παιδεία για όλους, στέκεται αλληλέγγυος στους αγώνες των συναδέλφων του Συντονιστικού των Ωρομισθίων-Αναπληρωτών και της Πανελλήνιας Ένωσης Αδιόριστων Εκπαιδευτικών.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί, όπου κι αν εργαζόμαστε, ενώνουμε τη φωνή μας, συντονίζουμε τη δράση μας.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!


ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
Ψήφισμα - Τακτική Γενική Συνέλευση, 5. 12. 2010

Δεν τους ξεπλένει τίποτα... ούτε η αστυνομία! Αθήνα, 24 Νοεμβρίου 2010

Η αλυσίδα φροντιστηρίων ΑΧΟΝ, μέχρι τώρα, ήταν γνωστή για τις δηλώσεις του προέδρου της περί ...κρεβατοκάμαρας! Ο πρόεδρος, προκειμένου να προβάλλει την ιστορία της εταιρείας του στη Θεσσαλονίκη, ισχυρίζεται "ότι στην περιοχή διψούσαν για μόρφωση και οι ευκαιρίες ήταν περισσότερες। Για να καταλάβετε πώς δουλεύαμε στην αρχή, να σας πω ότι μια αίθουσα του φροντιστηρίου την είχαμε διαμορφώσει σε κρεβατοκάμαρα» (Πρώτο θέμα 4.12.2008).

Ήταν, επίσης, γνωστή για την καταστρατήγηση της εργατικής νομοθεσίας (μη τήρηση των σ.σ.ε. και μη καταβολή δεδουλευμένων και ασφαλιστικών εισφορών κ.α.) και την ποινικοποίηση των όποιων εργατικών διεκδικήσεων με την υποβολή μηνύσεων και την χρησιμοποίηση ψευδομαρτύρων ενάντια στους εργαζόμενους που τόλμησαν να διεκδικήσουν τα δικαιωματά τους.

Η αλυσίδα φροντιστηρίων ΑΧΟΝ γίνεται πλέον γνωστή για το γεγονός ότι η ιδιοκτήτρια του παραρτήματός της στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, όπως καταγγέλει το σωματείο ΣΕΦΙΕ, προπηλάκισε και επιτέθηκε ενάντια σε συναδέλφους όταν οι τελευταίοι επιχείρησαν να ασκήσουν νόμιμα συνδικαλιστικά δικαιώματά τους. Στο τέλος ο εργοδότης κάλεσε και την αστυνομία!

Οι πρακτικές των εργοδοτών "εναρμονίζονται" με τις πρακτικές του στημένου από συγγενικά πρόσωπα εργοδοτών πάσης φύσεως, όπως συζύγους, τέκνα, γαμπρούς, κουμπάρους κ.α. "σωματείου εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών ν. Αττικής" και της προέδρου του Αρτ. Κυπριώτου, η οποία, στις 15.9.2009, κάλεσε την αστυνομία όταν πέντε εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν την έδρα του "σωματείου" για να ζητήσουν αντίγραφα του καταστατικού και αιτήσεις εγγραφής νέων μελών.

Είναι γνωστό ότι ο "Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών-Europalso" και το "Σωματείο Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων ΟΜΗΡΟΥ Δήμων Αττικής και Επαρχιών" υπέγραψαν με τον εαυτό τους... δηλαδή το παραπάνω ψευδο-σωματείο της Αρτέμιδος Κυπριώτου δύο πανομοιότυπες συλλογικές συμβάσεις εργασίας τριετούς διάρκειας (από 1-9.1010 έως 31.8.2013), οι οποίες αναγκάζουν τους εργαζόμενους να εργάζονται αποκλειστικά με την ώρα και την εξευτελιστική ωρομίσθια αμοιβή 8.50 ευρώ μεικτά. Χωρίς αποδοχές τις ημέρες διακοπών Χριστουγέννων και Πάσχα που τα φροντιστήρια είναι κλειστά, όπως προβλέπει σχετική υπουργική απόφαση. Υπερδιπλασιάζουν τον χρόνο υπολογισμού των τριετιών, καταργούν ακόμα και τα επιδόματα μεταπτυχιακών σπουδών. Συνολικά μειώνουν τις αποδοχές των καθηγητών περίπου κατά 40%-50% και στο τέλος της τριετίας κατά 60-70%. Αυτές τις μεθοδευμένες συμβάσεις κάνουν δεκτές τόσο η προηγούμενη όσο και η σημερινή κυβέρνηση, ο οποία χρησιμοποιεί τα εργοδοτικά σωματεία προκειμένου να προχωρήσει στην πράξη στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Η Κυβέρνηση των ανδρείκελων της Τρόϊκας, οι εργοδότες και τα στημένα σωματεία τους το μόνο που τρέμουν είναι η μαχητικότητα, η αλληλεγγύη και η οργανωμένη πάλη των εργαζομένων. Δεν τους ξεπλένει τίποτα... ούτε η αστυνομία!

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους Αγώνες των συναδέλφων του ΣΕΦΙΕ και στο σωματείο τους και καλούμε τους συναδέλφους να πλαισιώσουν τα πρωτοβάθμια σωματεία που με συνέπεια αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.

Ενωτική Πρωτοβουλία Καθηγητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών


Βλέπε: Η καταγγελία του ΣΕΦΙΕ

Σωματείο Εργαζομένων στα Φροντιστήρια ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος (Σ.Ε.Φ.Ι.Ε.).

Τηλ. 2310268699
Email: info@sefie।gr
Web: http://www.sefie.gr/

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΒΙΑΣ ΣΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

Καταγγέλλουμε τον ιδιοκτήτη του φροντιστηρίου AXON της περιοχής Χαριλάου, ο οποίος προπηλάκισε και επιτέθηκε σε μέλη του σωματείου μας και σε μέλη του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών που περιόδευσαν στο φροντιστήριο για να ενημερώσουν τους συναδέλφους καθηγητές για την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που ισχύει στον κλάδο και για την απεργία στις 15/12 Ο ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου τόλμησε επίσης να καλέσει την αστυνομία!

Η συνδικαλιστική δράση είναι δικαίωμα κάθε εργαζόμενου και κατοχυρώνεται νομικά. Σε μια περίοδο που η επίθεση στο μισθό των εργαζόμενων με αφορμή την κρίση κλιμακώνεται, που οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας καταστρατηγούνται αυτή η συμπεριφορά απέναντι σε εργαζόμενους δείχνει ότι φοβούνται την οργανωμένη δράση μας.

Θα συνεχίσουμε την ενημέρωση των συναδέλφων καθηγητών για την απεργία στις 15/12 και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό μας για την επιτυχία της!
Το Δ.Σ. του ΣΕΦΙΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου