Χρήσιμα

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Σύγκληση του Δ.Σ. στις 24.12.2010 με δύο άτομα ή με το στανιό και κατόπιν εορτής ή, μήπως, "τα παιδία παίζει";

Αθήνα, 30 Δεκεμβρίου 2010

Η Ενωτική Πρωτοβουλία με κατάπληξη πληροφορήθηκε από την πρόεδρο του Δ.Σ. του σωματείου μας (28.12.2010) - το σχετικό ενημερωτικό σημείωμα παρατίθεται στο τέλος της παρούσας - ότι «ως εκ θαύματος» πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της έκτακτης σύγκλησης του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου στις 24.12.2010, το οποίο έλαβε μάλιστα και τρεις αποφάσεις: 1) την καταδίκη των δήθεν προβοκατόρικων μεθόδων της Ενωτικής Πρωτοβουλίας! 2) την μεταφορά της ημερομηνίας της προγραμματικής Γενικής Συνέλευσης στις 16.01.2011! 3) την ψήφιση καταγγελίας του ΠΑΜΕ που αφορά σε γεγονότα του Παντείου και τους ισχυρισμούς του περί βεβηλώσεως μνημείου της φοιτήτριας Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, μέλους της ΚΝΕ, η οποία δολοφονήθηκε τον Ιούνη του 1980 έξω από την πύλη του εργοστασίου της ΕΤΜΑ.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας η Ενωτική Πρωτοβουλία οφείλει να ενημερώσει τα μέλη του σωματείου μας ότι:

α) Η πρόεδρος του Δ.Σ. του σωματείου μας, μόλις την προηγούμενη ημέρα, όπως αρέσκεται να κάνει, ενημέρωσε για σύγκληση έκτακτου Δ.Σ. την παραμονή των Χριστουγέννων (24.12.2010) χωρίς ωστόσο να ανακοινώσει ότι στην ημερήσια διάταξη (άρθρο 17ο του καταστατικού) επρόκειτο να τεθεί το ζήτημα της μεταφοράς της Γ.Σ., πράγμα που αποτελεί συνηθισμένη πρακτική της πρόεδρου μας. Να υπενθυμίσουμε ότι η πρόεδρος του Δ.Σ. στην πρόσφατη τακτική Γενική Συνέλευση (5.12.2011), χωρίς να προηγηθεί σχετική συζήτηση και απόφαση του Δ.Σ., ανακοίνωσε ότι η επόμενη Γενική Συνέλευση θα διεξαχθεί στις 9.1.2010, ημερομηνία που βρίσκεται αναρτημένη μέχρι και σήμερα στην μονο-παραταξιακή ιστοσελίδα του σωματείου!

β) Στiς 24.12.2010 και ώρα 9:00 π.μ. τα δύο μέλη μας στο Δ.Σ. βρέθηκαν στην έδρα του σωματείου προκειμένου να συνεδριάσουν. Στην έδρα του σωματείου από την ΑΣΚ παρευρέθησαν μόνο η πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας. Απουσίαζαν τα υπόλοιπα 3 μέλη του Δ.Σ. Δηλώθηκε κατηγορηματικά ότι τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. και μέλη της ΑΣΚ δεν επρόκειτο να παρευρεθούν στην συνεδρίαση. Δεδομένης της οριακής απαρτίας και αφού δεν υπήρχε κανένα ουσιαστικό ζήτημα που να δικαιολογεί την σύγκληση του έκτακτου Δ.Σ. τα μέλη μας αποχώρησαν. Σε προηγούμενο δε Δ.Σ. όσο και στην πρόσφατη τακτική Γενική Συνέλευση του Δεκεμβρίου θέσαμε το ζήτημα της αντικατάστασης της, εκλεγμένης με την ΑΣΚ, αντιπροέδρου η οποία εδώ και μήνες απουσιάζει αδικαιολόγητα, (άρθρο 17, παρ. 4 του καταστατικού)* αλλά η πρόεδρος συνεχίζει να "ποιεί την νήσσα" και να μην συμπεριλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη το ζήτημα ώστε να είναι παρόντα όλα τα μέλη του Δ.Σ. και ο/η αντικαταστάτης/ρια της αντιπροέδρου από το ψηφοδέλτιο της ΑΣΚ, προκειμένου να γίνει η αναγκαία ανασύνθεση του Δ.Σ. με μυστική ψηφοφορία (άρθρο 21ο, παρ. 3 του καταστατικού).

γ) Στο γνωστό ψήφισμα του ΠΑΜΕ αλλά και της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και άλλων σωματείων
που αφορά σε γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο της Αθήνας κατά τα οποία "αντικομουνιστικές ομάδες των ΕΑΑΚ", "σύγχρονοι ΕΚΟφίτες", "φασιστοειδή", "χαϊδεμένα παιδιά των ΜΜΕ", κ.ο.κ. "κατάστρεψαν την πλακέτα που είχε τοποθετηθεί στο Πάντειο Πανεπιστήμιο προς τιμή της νεαρής φοιτήτριας της Παντείου και στελέχους της ΚΝΕ Σωτηρίας Βασιλακοπούλου (..) που δολοφονήθηκε στις 28.7.1980 έξω από το εργασιακό γκέτο της κλωστοϋφαντουργίας ΕΤΜΑ από οδηγό μπράβο της εργοδοσίας" (Βλέπε Ριζοσπάστης, 21.12.2010), έγκαιρη απάντηση (22.12.2010) έδωσε η ΕΑΑΚ (βλέπε www.narmet.gr).

Η Γλώσσα της ΑΣΚ (ΠΑΜΕ)

Η ΑΣΚ (ΠΑΜΕ) για μία ακόμα φορά δεν έχασε την ευκαιρία. Είναι γνωστό ότι αρέσκεται να μας αποκαλεί σε διάφορα κείμενά της "προβοκάτορες", "εχθρούς της εργατικής τάξης", "βαρίδια" του εργατικού κινήματος κ.ο.κ. Ακόμα και ο «Ριζοσπάστης», ως κομματικό έντυπο, έφτασε σε σημείο να μας αποκαλέσει πρόσφατα "συνονθύλευμα απεργοσπαστών", αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι επιχειρήσαμε κα κλέψουμε το βιβλίο παρόντων στην τακτική Γενικής Συνέλευσης του Δεκεμβρίου 2010, πράξη που άπτεται του κοινού ποινικού δικαίου (βλέπε Ριζοσπάστης, 14.12.2010). Δεν θα θέλαμε να μιλήσουμε για το ήθος και τον πολιτισμό που αποπνέει η χρήση της γλώσσας που χρησιμοποιεί η ΑΣΚ (ΠΑΜΕ), όταν μάλιστα απευθύνεται σε ανθρώπους που εργάζονται στην επισφάλεια των Κέντρων ξένων Γλωσσών, με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, με απεχθέστατους όρους εργασίας, όπου ενίοτε τυγχάνει να έχουμε για εργοδότες και ορισμένους φίλους ή μέλη αριστερών κομμάτων, όπως του ΚΚΕ.

Η σύγχυση του ΠΑΜΕ και της περιφερόμενης εκπροσώπου του

Η ΑΣΚ (ΠΑΜΕ) συχνά αρέσκεται να αλλάζει τις ημερομηνίες σύγκλησης των Γενικών Συνελεύσεων και του Διοικητικού Συμβουλίου κατά το δοκούν, ως μία ακόμα αντίληψη της ατομικής ιδιοκτησίας που έχει για το σωματείο μας και της περίεργης τακτικής που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών. Αξίζει να πληροφορήσουμε τα μέλη του σωματείου μας ότι το αίτημά μας για μεταφορά της ημερομηνίας της προγραμματικής Γενικής Συνέλευσης που συνέπιπτε με τις μεγάλες κινητοποιήσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (12 Σεπτεμβρίου 2010) απορρίφτηκε από την ΑΣΚ.
Η σύγχυση που επικρατεί μέσα στο κίνημα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ δυστυχώς μεταφέρεται στο σωματείο μας. Η τότε μοναδική παράταξη της ΑΣΚ (ΠΑΜΕ) υλοποιώντας «από τα πάνω» εντολές άλλαξε, το 2006, την νομική μορφή του σωματείου και από πανελλαδικό σωματείο καθηγητών στα κέντρα ξένων γλωσσών το μετέτρεψε σε σωματείο εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση νομού Αττικής (!) με αποτέλεσμα α) η πλειοψηφία της ΟΙΕΛΕ να βρει ευκαιρία ώστε να μας διαγράψει από τις τάξεις της και β) να αποδείξει ολοκληρωτική ανικανότητα στο να προστατεύσει στοιχειωδώς τα συμφέροντα των μελών του σωματείου μας και τελικά να μας παραδώσει στους μεσαιωνικού τύπου ΣΣΕ που υπαγορεύουν οι εργοδότες και το στημένο από αυτούς κλαδικό σωματείο εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών ν. Αττικής.

Η σύγχυση επιτείνεται από το γεγονός ότι η «πολυθεσίτης» εκπρόσωπος της Ενιαίας Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, μέλος του σωματείου μας εδώ και ένα περίπου χρόνο, αλλά και μέλος του ΣΙΕΛ Αθήνας-Πειραιά, από την μια, ανακοίνωσε στην ΓΣ (24.11.2010) του Συλλόγου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών μέσης εκπαίδευσης (μέλος της ΟΙΕΛΕ), την απόσυρση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ και την μεταφορά τους στο δικό μας (!), με αποτέλεσμα να αποδυναμωθεί το ταξικό σωματείο στις αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν στο τέλος Νοεμβρίου 2010. Σημειώνουμε εδώ ότι ο ΣΕΦΚ εδώ και χρόνια έχει καταφέρει να υπογράφει Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ανώτερες από τις πανελλαδικές της ΟΙΕΛΕ. Από την άλλη πρόσφατα, στις 19.12.2010, η ίδια «πολυθεσίτης» συνδικαλίστρια δίστασε να κάνει κάποια παρόμοια ανακοίνωση στη εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση (19.12.2010) του Συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Πειραιά-Αθήνα (μέλος της ΟΙΕΛΕ). Οι αρχαιρεσίες του ΣΙΕΛ έχουν προγραμματιστεί για τα τέλη Ιανουαρίου 2011. Τελικά θα ακολουθηθεί η πρόσφατη απόφαση του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών, η οποία "καλεί τους εργαζομένους να γίνουν μέλη του κλαδικού - ταξικού σωματείου του "Βύρωνα", το οποίο στόχο έχει να συσπειρώσει όλους τους εργαζόμενους στην ιδιωτική εκπαίδευση ανεξαρτήτως ειδικότητας, όπου αναδείχνει και διεκδικεί τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζόμενων, δείχνει την αιτία όλων των προβλημάτων, αλλά και τους υπεύθυνους" (Ριζοσπάστης 20.11.2011 http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=5960833&publDate= ); Μήπως και η μεταφορά της προγραμματισμένης Γενικής Συνέλευσης του σωματείου μας που πρόκειται να συζητήσει το Σχέδιο Συλλογικής Σύμβασης (για ποιούς;) έχει να κάνει με την σύγχυση στην οποία βρίσκεται το ΠΑΜΕ και η περιφερόμενη από σωματείο σε σωματείο εκπρόσωπός του και όχι τόσο στην καλύτερη προετοιμασία της;

Για την εύρυθμη λειτουργία του σωματείου μας

Θέλοντας να συμβάλλουμε με τον καλύτερο τρόπο στη δημοκρατική λειτουργία του σωματείου μας έχουμε επανειλημμένως κάνει συγκεκριμένες προτάσεις, και εδώ δημόσια θέλουμε και πάλι να τονίσουμε:

1) Την ανάγκη αντικατάστασης της αντιπροέδρου, σε έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ. που πρέπει να γίνει πριν από την επόμενη Γενική Συνέλευση και σύμφωνα με τις καταστατικές αρχές.

2) Την ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα που δημιουργήθηκε υποτίθεται για το σωματείο μας όλων ανεξαιρέτως των προτάσεων και αποφάσεων των Δ.Σ. και Γενικών Συνελεύσεων από τότε που το συνδικαλιστικό σχήμα μας συμμετέχει στο Δ.Σ. είτε αυτές πλειοψηφούν είτε όχι, τον ακριβή αριθμό των συνεδριάσεων του Δ.Σ. και των παρισταμένων σε αυτές μελών.

3) Να αναρτηθούν στην ηλεκτρονική σελίδα του σωματείου μας οι ανακοινώσεις της Ενωτικής Πρωτοβουλίας δίπλα στις ανακοινώσεις της ΑΣΚ. Κάθε παράταξη να έχει το δικό της χώρο στην ηλεκτρονική σελίδα του σωματείου.
Νομίζουμε ότι η πλειοψηφία στο σωματείο θα πρέπει επιτέλους να στρέψει τα πυρά της ενάντια στους εργοδότες και τα στημένα από εκείνους σωματεία που μας αναγκάζουν να εργαζόμαστε με εξευτελιστικούς όρους εργασίας από το 2004 και ενάντια στην κυβέρνηση και τους συνοδοιπόρους της. Να εγκαταλείψει επιτέλους την παθογόνα εμμονή της σε καταγγελίες κομμάτων και οργανώσεων της αριστεράς. Να σταματήσει επιτέλους τον διασπαστικό της δρόμο που αποκλειστικό σκοπό έχει την υπερκάλυψη άλλων ιστορικών σωματείων όπως του ΣΕΦΚ ή ακόμα και του ΣΙΕΛ και όχι η υπεράσπιση των εργαζομένων. Να συμβάλουμε όλοι προκειμένου το σωματείο μας να αναλάβει συγκεκριμένες δράσεις κατά του ψευδο-"σωματείου εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών". Να καταπολεμήσουμε την εσωστρέφεια. Να συμβάλλουμε στη δημοκρατική αντιπαράθεση και κριτική. Να περάσουμε στην αντεπίθεση.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας με την παρουσία τους να καταπολεμήσουν την "στρατηγική της έντασης" που έχει επιβάλλει στο σωματείο μας συγκεκριμένη ομάδα περιφερόμενων από σωματείο σε σωματείο στελεχών της ΑΣΚ (ΠΑΜΕ) η οποία δυστυχώς για τους πραγματικά εργαζόμενους της επισφάλειας στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών δεν συμβάλει στην ενότητα αλλά διώχνει τους εργαζόμενους από το σωματείο. Το σωματείο δεν πρέπει να είναι "από τα πάνω" πεδίο συνδικαλιστικών πειραματισμών, και αντιπαραθέσεων, δεν πρέπει να είναι "ιδιοκτησία" της μιας ή της άλλης παράταξης αλλά πρέπει να ανήκει σε όλα τα μέλη του, πεδίο αναφοράς όλων των εργαζομένων.

Να συμβάλουμε ώστε να υπάρχουν και να λειτουργούν μαζικά σωματεία ακηδεμόνευτα που να ανήκουν σε πραγματικά εργαζόμενους των οποίων οι αποφάσεις θα λαμβάνονται μόνο από τους πραγματικά εργαζόμενους. Δεν έχουμε ανάγκη τους διάφορους χομπίστες και κατ' επάγγελμα και συνήθεια γραφειοκράτες της συνδικαλιστικής συν-διαχείρισης, μπορούμε καλύτερα χωρίς αυτούς.

Να συμβάλλουμε στην ενότητα και αλληλεγγύη των εργαζομένων. Να διεκδικήσουμε Συμβάσεις Εργασίας που θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των καθηγητών στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών που εδώ και χρόνια έχουν γίνει βορά στις ορέξεις των εργοδοτών. Να συμβάλουμε όλοι μαζί στην ανατροπή της πολιτικής του Μνημονίου. Να ανατρέψουμε την κατάπτυστη Κυβέρνηση της Τρόικας, του ΠΑΣΟΚ και των συνοδοιπόρων της.
* Να σημειωθεί ότι το καταστατικό είναι πρόταση της ΑΣΚ (2006), της μοναδικής παράταξης του σωματείου μας για πολλά χρόνια έως και τον Δεκέμβρη του 2009.

Ακολουθεί το ενημερωτικό μήνυμα της προέδρου:
ημερομηνία 28 Δεκεμβρίου 2010 12:34 π.μ.
θέμα ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ.
εστάλη-από hotmail.com

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 24/12/2010 :
1) Καταδικάζουμε τις συνεχόμενες προβοκατόρικες μεθοδεύσεις των μελών της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, με στόχο αυτήν τη φορά να μην πραγματοποιηθεί το σημερινό προγραμματισμένο Διοικητικό Συμβούλιο.
2) Μεταφορά της ημερομηνίας της προγραμματισμένης Γ.Σ. στις 16/1/2011 με στόχο την καλύτερη προετοιμασία της.
3) ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ «ΒΥΡΩΝΑ» - Π.Α.ΜΕ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Καταγγέλλουμε τη φασιστική βεβήλωση του μνημείου της δολοφονημένης φοιτήτριας του Παντείου Πανεπιστημίου Σωτηρίας Βασιλακοπούλου από 60 μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΑΑΚ το πρωί της Παρασκευής 17/12/2010.
Η Σωτηρία Βασιλακοπούλου ήταν μέλος της ΚΝΕ και δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από την εργοδοσία και το κεφάλαιο στην προσπάθεια της να μοιράσει προκηρύξεις έξω από το εργοστάσιο της ΕΤΜΑ το 1980
Αυτές οι πρακτικές, δηλαδή η βεβήλωση μνημείων δολοφονημένων κομμουνιστών, λαϊκών αγωνιστών είναι εχθρικές προς το εργατικό και το φοιτητικό κίνημα. Είναι ξένες και απεχθείς προς το λαό μας και έχουν καταδικαστεί εδώ και χρόνια.
Αυτό που έγινε την Παρασκευή στο Πάντειο είναι αυτό που στη χώρα μας έχουν τολμήσει να το κάνουν, και μάλιστα ανεπιτυχώς, μόνο οι εθνικιστικές-ρατσιστικές ομάδες της Χρυσής Αυγής. Τώρα βρέθηκε και η ομάδα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΑΑΚ.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και στην Ιδιωτική Εκπαίδευση να καταδικάσουν απερίφραστα αυτές τις ενέργειες. Να στηρίξουν στην πράξη την επανατοποθέτηση της πλάκας στη μνήμη της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου που πρεσβεύει στην πράξη το επίκαιρο σύνθημα «φοιτητές-εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά».
ΤΟ Δ.Σ.
24/12/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου