Χρήσιμα

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Καπέλο της ΑΣΚ στην ιστοσελίδα του Βύρωνα

Η ιστοσελίδα του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής - Βύρων είναι πραγματικότητα, δυστυχώς, όμως, όπως γίνεται φανερό και από τη «διαφήμιση» συγκεκριμένου κομματικού σχηματισμού που παίρνει μέρος στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δεν πρόκειται για ιστοσελίδα σωματείου εργαζομένων αλλά για ιστοσελίδα της παράταξης της ΑΣΚ (ΠΑΜΕ) που χρησιμοποιεί την πλειοψηφία της για να εξυπηρετήσει τους στόχους της κομματικής παράταξης στην οποία πρόσκειται.

***

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
Καθηγητών Ξένων Γλωσσών
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ - ΒΥΡΩΝΑΣ

enotiki.vyronas@gmail.com http://enotikiprotovouliavyronas.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. Μετά την παραπάνω καταγγελίας σας, στην πρώτη σελίδα της ηλεκτρονικής διεύθυνση του σωματείου εμφανίστηκε ένα νέο κείμενο το οποίο δεν απηχεί τις απόψεις των μελών του, αλλά μόνο των μελών της ΑΣΚ (ΠΑΜΕ) και του ΚΚΕ.
    Τα μέλη του ΠΑΜΕ αφού εγκατέλειωαν όλους εμάς τους καθηγητές στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών στα χέρια της εργοδοσίας, ανακαλύπτουν "ταξικούς εχθούς" και ανάμεσα στους εργαζόμενους και όχι ανάμεσα στους εργοδότες (κάποιοι από αυτούς είναι μέλη του ΚΚΕ).
    Στα πρότυπα του Λουδοβίκου 14ου της Γαλλίας, ο οποίος αναφώνησε "Το κράτος, είμαι εγώ"(L'État, c'est moi, κάποια περίεργη ομάδα του ΠΑΜΕ, στις μέρες μας, αναφωνεί "το συνδικάτο, είμαι εγώ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι συνάδελφοι στα κέντρα ξένων γλωσσών πρέπει να γραφτούν στο σωματείο προκειμένου να επιβάλλουν τις απόψεις τους και να επανακτήσουν την αξιοπρέπειά τους.
    Αντί το σωματείο τα επικεντρωθεί στα προβλήματα των εργαζόμενων στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών και στις μεθοδεύσεις των εργοδοτών και το σωματείο που οι ίδιοι συνέστησαν, αναλώθηκε από το 2006 στο να μετατραπεί σε σωματείο εργαζομένων σε ολόκληρη την ιδιωτική εκπαίδευση (!) επικαλύπτοντας την σημαντική δράση άλλων σωματείων που με σκληρούς αγώνες έχουν σημαντικές κατακτήσεις και υπογράφουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Απόφαση που πάρθηκε από εξωγενείς πολιτικές μεθοδεύσεις χωρίς μάλιστα να υπάρχουν και οι αντικειμενικοί όροι για κάτι τέτοιο.
    Τα σωματεία ανήκουν στους εργαζόμενους και όχι στην μια ή στην άλλη παράταξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή