Χρήσιμα

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΦΚ

Ανακοίνωση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ)

Η ΓΣ του Συλλόγου Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών καταγγέλλει την απόφαση του ΠΑΜΕ ιδιωτικών εκπαιδευτικών να στείλει μέλος της πανελλαδικής γραμματείας του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών, καθηγήτρια σε ιδιωτικό σχολείο, να ανακοινώσει στη Γενική Συνέλευση του κλάδου των εργαζομένων στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης του νομού Αττικής ότι η ΑΣΚ (Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση) δεν θα συμμετέχει στις εκλογές του ΣΕΦΚ στις 26/27/28 Νοέμβρη.

Η απόφαση αυτή δεν είναι αποτέλεσμα της ανάγκης των συναδέλφων. Είναι απόφαση που έλαβε ο κλειστός πυρήνας της ηγεσίας του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ να αποσύρουν τα μέλη τους από πρωτοβάθμια σωματεία τα οποία δεν ελέγχουν και να τα εντάξουν σε δικές τους παραταξιακές συγκροτήσεις.

Η απόφαση δεν ανακοινώθηκε στη Γενική Συνέλευση από εργαζόμενο στα φροντιστήρια, ούτε είναι συλλογική απόφαση των μελών της παράταξης ΑΣΚ. Μαζί με την καθηγήτρια σε ιδιωτικό σχολείο, μέλος της πανελλαδικής γραμματείας του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών, δεν υπήρχαν εργαζόμενοι στα φροντιστήρια, ούτε η εκλεγμένη συνάδελφος στο ΔΣ του ΣΕΦΚ ούτε ο εκλεγμένος στο ΔΣ της ΟΙΕΛΕ.

Εδώ και 3 χρόνια το ΠΑΜΕ Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών έχει ανακηρύξει σε «εχθρό της εργατικής τάξης» τον ΣΕΦΚ.

Όχι μόνο δεν έκανε απολύτως τίποτε, για να αντιμετωπιστεί η επίθεση που δέχτηκε ο κλάδος των εργαζομένων στα ξενόγλωσσα φροντιστήρια στο νομό Αττικής από το 2005, κλάδο τον οποίο εκπροσωπεί το σωματείο «Βύρωνας», όπου απόλυτη πλειοψηφία έχει το ΠΑΜΕ.

Όχι μόνο δεν μπόρεσαν να σταματήσουν τη δράση του εργοδοτικού στημένου «εργατικού» σωματείου, του οποίου το ΔΣ αποτελούν συγγενείς εργοδοτών, κάνει εκλογές με μπράβους και δικηγόρος του είναι ο αντιπρόεδρος του ΔΣΑ, εκλεγμένος με την ΠΑΣΚΕ, Βερβεσός, αλλά οδήγησαν τον κλάδο σε συντριβή, καθώς αυτό το εργοδοτικό «σωματείο» υπογράφει με τους εργοδότες ΣΣΕ που καταργεί όλα τα εργατικά δικαιώματα (-40% το ωρομίσθιο, κατάργηση των θεσμικών κατακτήσεων για την προϋπηρεσία, νόμιμη η μη πληρωμή των καθηγητών στις διακοπές Χριστουγέννων-Πάσχα).


Αντίθετα, 3 χρόνια τώρα συκοφαντούν τη δράση του ακηδεμόνευτου συνδικαλισμού, απαξιώνουν και υπονομεύουν τον ΣΕΦΚ, που μπόρεσε να συγκρουστεί με την εργοδοσία και να δώσει νικηφόρες μάχες για να υπάρχει και να ισχύει η ΣΣΕ, με τίμημα τις διώξεις, τις αγωγές και τις μηνύσεις από την εργοδοσία, που στηρίζει κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα, όταν διεκδικεί, που ήταν και είναι παρών στις μάχες του εργατικού και εκπαιδευτικού κινήματος.

Η Γενική Συνέλευση του ΣΕΦΚ καταγγέλλει ως διασπαστική την απόφαση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών να αποσύρει τις δυνάμεις του από τον ΣΕΦΚ. Αποτελεί πράξη ανοιχτής υπονόμευσης των κατακτήσεων του κλάδου των εργαζόμενων καθηγητών στα φροντιστήρια. Είναι αποτέλεσμα της κυνικής θέσης πως «καλό και ορθό είναι ότι υπηρετεί το κόμμα και όχι το κίνημα».

Καλούμε όλους και όλες τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να δώσουν τη μάχη για την εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, να συμμετέχουν στις εκλογές του ΣΕΦΚ στις 26,27,28 Νοέμβρη.

Καλούμε τα μέλη του ΠΑΜΕ, τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ που εργάζονται στα φροντιστήρια να μην πειθαρχήσουν στην απόφαση και να παραμείνουν στο σωματείο των εργαζόμενων στα φροντιστήρια καθηγητών, να παλέψουμε μαζί χωρίς διαχωρισμούς, ιδεολογικές και κομματικές περιχαρακώσεις ενάντια στη χούντα κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ, για να ανατραπεί η αντεργατική και αντιασφαλιστική πολιτική, για να μην περάσει ο εργασιακός μεσαίωνας και ο εκφασισμός της κοινωνίας.



24/10/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου