Χρήσιμα

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Αιτίες δημιουργίας της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

Οι βασικές αιτίες που οδήγησαν τα μέλη της στη δημιουργία αυτού του νέου σχήματος είναι:

• Το νέο σκληρό και αντεργατικό καθεστώς που επέφερε στον κλάδο η σύσταση του ψευδο-«σωματείου εργαζομένων στα Κ.Ξ.Γ. Ν. Αττικής», το οποίο ιδρύθηκε το 2004 από τους εργοδότες και φυσικά ελέγχεται από τους ίδιους, υφαρπάζοντας με τη «βούλα» της δικαιοσύνης την αντιπροσωπευτικότητα του κλάδου και επιβάλλοντας κατάπτυστες Σ.Σ.Ε. για τους καθηγητές ξένων γλωσσών.
• Η αδυναμία της μοναδικής τότε παράταξης της Α.Σ.Κ. (ΠΑΜΕ), του Πανελληνίου Συλλόγου καθηγητών ξένων γλωσσών και Σχολών Ελλάδας «ο Βύρων» (μέλος της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.) να ανταποκριθεί άμεσα, δυναμικά και καίρια στις νέες ανάγκες του κλάδου.
• Το αδιέξοδο στο οποίο βρέθηκε «ο Βύρων», ως συνδικαλιστική οντότητα, που δεν είχε πια νομικό έρεισμα υπογραφής Σ.Σ.Ε., εφόσον, ύστερα από την μετατροπή του σε κλαδικό σωματείο εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση και όχι στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, η Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. τον διέγραψε από τις τάξεις του• κίνηση ηθικά και πολιτικά απαράδεκτη, αν κανείς αξιολογήσει την κρισιμότητα του τόσο δυσοίωνου περιβάλλοντος που είχε διαμορφωθεί εν τω μεταξύ για τους καθηγητές ξένων γλωσσών. Επισημαίνεται δε ότι η μετατροπή του σε κλαδικό ήταν επιβεβλημένη από την εργατική νομοθεσία προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μηχανορραφίες των εργοδοτών.
• Η κήρυξη της Σ.Σ.Ε., που υπέγραψαν οι εργοδότες με το ψευδο--«Σωματείο Εργαζομένων στα ΚΞΓ νομού Αττικής», ως υποχρεωτικής από την πρώην υφυπουργό Απασχόλησης της Ν.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου